Μια ακόμα περίπτωση συμβολαίου θανάτου, που ήρθε στο φως και αποκάλυψε πρακτικές Μαφίας, ενώ η όλη υπόθεση σχετίζεται με το βραχιολάκι που αφαίρεσε υπόδικη κατηγορούμενη.
Σκιά στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power ρίχνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο 34χρονος Αλβανός Ολτι Ντούλτσε, που κρατείται για την αιματηρή επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου, αναγνώρισε στο πρόσωπο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Energa – Hellas Power, το άτομο που «παρήγγειλε» τη δολοφονία Αντωνόπουλου, αντί αμοιβής δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Σε δύο συμπληρωματικές απολογίες του ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή, τη 16η και 22α Νοεμβρίου, ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι –μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο – συνάντησαν τον «εντολέα» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή και συμπλήρωσε:
«Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο». Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.
Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.
Ο 62χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι με τα χρήματα και διέφυγαν. Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή. Κίνητρο της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία. Μάλιστα, η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, που όμως στην πορεία της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το περιστατικό.
Ο Αντωνόπουλος, αντίστοιχα, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε. Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του –ήδη σεσημασμένου– Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
Την 31η Αυγούστου ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αλβανία, όπου είχε καταφύγει. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή.
«Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει. Μετά μερικές εβδομάδες και κατόπιν πιθανόν παρασκηνιακών διεργασιών, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με σχετική λεπτομέρεια τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά, αυτός και ο συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014. «Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο συνομίλησε με έναν από αυτούς, που φορούσε κουστούμι.
Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του» κατέθεσε. Μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να αναγνωρίσει τον άνδρα με το κουστούμι, εάν του επιδεικνυόταν φωτογραφία του.
Πράγματι, έξι μέρες αργότερα ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον 34χρονο στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στο σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power. Στις φωτογραφίες ο 34χρονος αναγνώρισε τον άνδρα με το κουστούμι που είχαν συναντήσει στην Κηφισιά. Νομικοί κύκλοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του 34χρονου Αλβανού και χαρακτηρίζουν τις απολογίες του «κατευθυνόμενες»: «Τα λεγόμενά του αντιβαίνουν τους κανόνες της λογικής» σημειώνουν…
Θρίλερ η αναζήτηση της 43χρονης γραμματέως της Energa με το βραχιολάκι
Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση της 43χρονης Μαρίας Σκλαβάκη 43 ετών, κατηγορούμενης στην υπόθεση Energa – Hellas Power. Τα ίχνη της χάθηκαν το Σάββατο 19 του μηνός και εκφράζονται υπόνοιες ότι διέφυγε στο εξωτερικό. Η 43χρονη εργαζόταν ως γραμματέας στην εταιρεία «Energa» και αντιμετωπίζει κατηγορίες για «ξέπλυμα» χρήματος κατ’ επάγγελμα. Η Σκλαβάκη αφαίρεσε από το πόδι της τη συσκευή γεωεντοπισμού –το γνωστό «βραχιολάκι»– και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 43χρονη ήταν ιδιοκτήτρια υπεράκτιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Στους λογαριασμούς της offshore κατατέθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, 2,8 και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του συζύγου της. Ο τελευταίος φυγοδικεί στο εξωτερικό. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 43χρονη ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα δεν υπεξαιρέθηκαν αλλά διατέθηκαν για αγοραπωλησίες ρεύματος. Οπως ωστόσο περιγράφουν παράγοντες της δίκης, τους ισχυρισμούς της διέψευσαν ο εκπρόσωπος της Energa, κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος και συγγενικό της πρόσωπο που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη. Εκφράζονται υπόνοιες ότι η 43χρονη έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές «διαρροές», η κατηγορούμενη κινήθηκε με τη βοήθεια συνεργού της προς την Πάτρα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Energa και Hellas Power κατηγορούνται ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, δεν κατέβαλλαν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Απάτη μεγάλης έκτασης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και αφελών πελατών.