Το λαμπραντόρ που πέθανε σαν ήρωας

Ήρωας έχει χαρακτηριστεί ο σκύλος διασώστης, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την εξάντληση, ψάχνοντας επί ημέρες για επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός-τέρας στο Εκουαδόρ.

Ο Ντάικο, ένα λαμπραντόρ 4 ετών, είχε βοηθήσει στη διάσωση επτά ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα και υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχαν καμία τύχη, δουλεύοντας ακατάπαυστα επί 72 ώρες.

Κάποια στιγμή και ενώ έψαχνε για επιζώντες κατέρρευσε. Η ιατρική ομάδα που βρισκόταν στο σημείο έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον Ντάικο, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική ανακοίνωσε τον θάνατό του: «Σε ευχαριστούμε, Ντάικο, για την ηρωική εργασία σου στο Πεντερνάλς και σε άλλες έκτακτες περιπτώσεις που ήσουν παρών. Τίμησες το όνομα της ομάδας Κ9».

Ο Ντάικο κατέρρευσε λόγω ενός συνδυασμού ζέστης, αφυδάτωσης, αλλά και της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλει για τη διάσωση των επιζώντων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν το 4 ετών λαμπραντόρ «ήρωα», χαρακτηρίζοντάς τον ως το σκύλο που έδωσε τη ζωή του υπηρετώντας υψηλά ιδανικά.

ntaiko-1

ntaiko-4

ntaiko-5