Το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

24 επιχειρήσεις βραβεύθηκαν, στη φετινή εορταστική εκδήλωση για τα βραβεία Best Workplaces, οι οποίες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Best Workplaces» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2016.
Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Great Place to Work® Hellas, με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων.

Στην έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Hellas κ. Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε:
«Σήμερα το Great Place to Work® Hellas απονέμει για δεκάτη τέταρτη συνεχή χρονιά τα βραβεία στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις των βραβευόμενων επιχειρήσεων αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων μας, γιατί κρατούν ζωντανή την ελπίδα και παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λóγω της παρατεταμένης κρίσης και των κακών πολιτικών επιλογών, και ακόμη χειρότερων νομοθετικών μέτρων, επιμένουν και επιτυγχάνουν να κρατήσουν το έμψυχο δυναμικό τους αφοσιωμένο και εμπνευσμένο.
Οι επιχειρήσεις αυτές είναι για μένα μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας μέσα στο σκοτάδι που μας περιβάλλει. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευόμενους, τα αξίζουν!»
Στη φετινή εορταστική εκδήλωση, βραβεύθηκαν 24 επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι
1 AXA Ασφαλιστική
2 DHL Express Ελλάς
3 Epsilon Net
4 Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
5 MSD
6 Κωτσόβολος
7 Accenture
8 Novartis Hellas
9 Pharmathen
10 Β. Καυκάς Α.Ε.

Κατηγορία 50 – 250 εργαζόμενοι
1 MARS Group (Hellas)
2 AbbVie Φαρμακευτική
3 Microsoft Hellas
4 Beiersdorf Hellas
5 Enel Green Power Hellas
6 Data Communication
7 British American Tobacco Ελλάς
8 GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ
9 3M Hellas
10 Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων

Κατηγορία 20 – 49 εργαζόμενοι
1 PCS
2 Enartia
3 Edenred
4 SAS Institute
Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 14η συνεχή χρονιά, βασισμένη στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work® Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Συμμετείχαν στην έρευνα εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους.
Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στην εκδήλωση, είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στο Δουβλίνο.