Το γούρι της χρονιάς για καλή τύχη!

Η ελληνική παράδοση έχει διατηρήσει έθιμα για όλες τις εποχές του χρόνου, δίνει ιδιαίτερη σημασία όμως, στη νέα χρονιά, στο νέο ξεκίνημα! Οι παραδόσεις εστιάζονται στην αφθονία και την καλοτυχία για να είναι ο καινούργιος χρόνος ευοίωνος και παραγωγικός.

Έτσι προσφέρουμε γλυκά κεράσματα, όπως τα μελομακάρονα, για να μελώνουμε και να γλυκαίνουμε τους επισκέπτες και να δίνουν καλές ευχές, δηλαδή να στέλνουν θετική ενέργεια. Το σπάσιμο του ροδιού συμβολίζει το ‘‘σπάσιμο της γρουσουζιάς και κάθε πιθανής αρνητικής ενέργειας’’. Το ρόδι συμβολίζει την αφθονία και έτσι σπάζοντας ένα ρόδι στο κατώφλι σου καλείς την αφθονία στο σπίτι σου.

Τέλος το γούρι είναι ένα αντικείμενο που προστατεύει και φέρνει καλή τύχη. Είτε σαν σπίτι, είτε σαν ρόδι, είτε σαν καράβι, δεμένο με πέτρες και σκοινιά ‘‘δένει’’ την καλή ενέργεια. Το σπίτι είναι προστασία για το σπίτι μας, το ρόδι τύχη και αφθονία και το καράβι προστασία στα επαγγελματικά ή στο ‘‘ταξίδι της ζωής’’.

Για καλοτυχία λοιπόν, επιλέξτε το γούρι του #icare για το 2017. Οι εθελόντριες Βάσω και Άντα Ταξιάρχου το έφτιαξαν με πολύ αγάπη. Τα έσοδα θα στηρίξουν την επόμενη δράση μας που θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου και μπορείτε αν θέλετε να συμμετέχετε. Τιμές 6 και 9 ευρώ. Μπορείτε να τα αποκτήσετε μέσω της σελίδας μας: https://www.facebook.com/I-care-1700409926860080/

Γράφει η Αγγελική Γρατσία