Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, αύριο και το Μεγάλο Σάββατο θα έχουν οι καταναλωτές την δυνατότητα να ψωνίσουν για το Πάσχα, ενώ Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πιο αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Αθήνα:

Έως τις 21:00 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Μ.Πέμπτη ενώ αύριο Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από από τις 13:00 έως τις 19:00. Τέλος, το Μεγάλο Σάββατο τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως και τις 15:00.

Από την Κυριακή του Πάσχα (1/5) έως και την Τρίτη (3/5) που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από Τετάρτη (4/5) επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη:

Μέχρι τις 21 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Πέμπτη. Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 13 και θα κλείσουν στις 19 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16 μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και τη Δευτέρα 2/5 και την Τρίτη 3/5 θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που προβλέπεται από τον νόμο 4177/2013 και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μηνός. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.