Το απόγευμα της Δευτέρας η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στις 5.30 το απόγευμα σήμερα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας. Τότε θα ανοίξει το σύστημα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων, και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων, θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση κι έτσι φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.