Το 12,8% της LAMDA DEVELOPMENT εξαγόρασαν OLYMPIA και VNK Capital

Την εξαγορά του 12,8 % των μετοχών της Lamda Development, ανακοίνωσαν απόψε o Όμιλος Olympia, από κοινού με την VNK Capital, μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

H Lamda Development συμμετέχει στην επένδυση αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων με την εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων κ.α. Ο Όμιλος Olympia , συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αλυσίδα καταστημάτων Public , τη βιομηχανία Sunlight κ.α. ενώ ιδρυτής της VNK Capital είναι ο κ. Βασίλης Κάτσος της Pharmathen.

Στη σχετική ανακοίνωση των δύο εταιριών τονίζεται:

“Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”.

SHARE