Την κατάκτηση του πρωταθλήματος γιόρτασε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» διοργάνωσαν φιέστα με την παρουσία περίπου είκοσι χιλιάδων φιλάθλων τους για τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού χθες στο ΣΕΦ με 61-55 και τον τίτλο.
Στο γήπεδο βρέθηκε και ο ιστορικός πρόεδρος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως επίσης και ο αδελφός του Θανάσης.
Έγινε παρουσίαση των παικτών του Παναθηναϊκού που μπήκαν στο παρκέ ακούγοντας το όνομά τους από τα μεγάφωνα μέσα σε αποθέωση.
Στη φιέστα βρέθηκε και ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού» Δημήτρης Διαμαντίδης που παρακολούθησε τη φιέστα από τα επίσημα θεωρεία του ΟΑΚΑ.
Το λόγο πήραν ο Δημήτρης και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Νικ Καλάθης που ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την βοήθειά τους όλη τη χρονιά.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε την απονομή στους νταμπλούχους Ελλάδας δίνοντας το κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας Νικ Καλάθη.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πήρε μια ξεχωριστή αγκαλιά τον Τζέιμς, που βρέθηκε τελικά στη φιέστα, πήρε το μικρόφωνο και είπε προς τον κόσμο:
«Ακόμα φτάνουν στα αυτιά μου τα λόγια του αρχηγού των αρχηγών του Φραγκίσκου, που είπε στις χαρές και στις λύπες μαζί. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ιδέα. Κάποτε πέρασαν ο Μποντιρόγκα, ο Ράτζα, ο Ουίλκινς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει τίτλους για 21 συναπτά χρόνια. Όταν αποχώρησαν ο τεράστιος Παύλος και ο τεράστιος Θανάσης πήραμε δύο νταμπλ. Πέρυσι σταμάτησε ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο Δημήτρης Διαμαντίδης».
Το μικρόφωνο πήρε και ο Τσάβι Πασκουάλ, που χειροκροτήθηκε για ακόμα μία φορά. «Πρώτα από όλα, θέλω να πω σε ευχαριστώ σε εσάς και στον Δημήτρη για την ευκαιρία που μου δώσατε να είμαι μέλος αυτής της φανταστικής οικογένειας. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε την ομάδα, είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σας. Ευχαριστώ το σταφ μου, είστε οι κορυφαίοι. Και το πιο σημαντικό… Οι παίκτες. Σας ευχαριστώ», δήλωσε.
Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον Νικ Καλάθη… «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση και τον Παύλο. Έπειτα, εγώ και οι παίκτες θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την υποστήριξή του όλη τη χρονιά. Το πρωτάθλημα είναι για εσάς. Το πήραμε στην έδρα τους, ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα για εμάς».