Τι θα πει απόψε ο Μητσοτάκης στη Βουλή- Τριπλό το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ

Τρία μηνύματα θα εκπέμψει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει ότι η ΝΔ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, μετά τη δεινή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα του για την στρατηγική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η ΝΔ θα απευθυνθεί:

1. Στην κοινωνία που υποφέρει από τα κυβερνητικά μέτρα του μνημονίου Τσίπρα, και θα τονίσει ότι η ΝΔ με ένα άλλο μείγμα πολιτικής και πάντως μειώνοντας τους φόρους, θα επιχειρήσει την έξοδο από την κρίση.
2. Στους ψηφοφόρους και στα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ναι μεν η χώρα, ιδιαίτερα και μετά τη ρευστότητα στα ανατολικά σύνορά μας, επιβάλλεται να έχει πολιτική σταθερότητα, αλλά δεν είναι πρόθεσή του να κυβερνήσει χωρίς τη συνεργασία κομμάτων της αντιπολίτευσης του λεγόμενου δημοκρατικού – ευρωπαϊκού τόξου, στα οποία μετά τη νίκη της ΝΔ θα απευθυνθεί.
3. Στην κυβέρνηση την οποία θα κατακεραυνώσει για την τακτική της τις κρίσιμες αυτές ώρες να θέτει το πρόσκαιρο κομματικό της συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον. Απόδειξη τούτου είναι ο ίδιος ο εκλογικός νόμος που είναι ένας νόμος που ευνοεί το δεύτερο κόμμα, καθώς δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς αυτό. Πεποίθηση της ΝΔ είναι ότι αν η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα πρέπει να φύγει το συντομότερο και θα τονίσει ότι η ΝΔ θα αγωνιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες της τις δυνάμεις.

Κεντρικό μήνυμα της ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα είναι ότι η ΝΔ μπορεί και έχει τη δύναμη να ξαναφέρει την ελπίδα στους Έλληνες αλλά και να συνεγείρει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία και ότι πιθανόν θα είναι ένας νόμος που δεν θα ισχύσει ποτέ.