Τι κατέθεσε η φίλη του 25χρονου που έχασε τη ζωή του στου Φιλοπάππου

Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης που στοίχισε τη ζωή του 25χρονου στου Φιλοπάππου, αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από τη Πορτογαλία, ή γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η κατάθεση της 23χρονης -η οποία έχει πάθει σοκ- δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική για τις συνθήκες της πτώσης, καθώς, όπως ανέφερε η ίδια, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη, καθώς κοίταζε τον ληστή που είχε αρπάξει την τσάντα της.

Η 23χρονη κατέθεσε ότι λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου, πάνω από το Κουκάκι, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η 23χρονη ανέφερε πως ενώ κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της, άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την νεκροτομή, από την πρώτη εξέταση της σορού δεν προκύπτει τραύμα από μαχαίρι, με τον θάνατο να αποδίδεται σε χτύπημα στο κεφάλι λόγω της πτώσης. Ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Η κοπέλα επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν μπορούσε να δώσει αξιόπιστα στοιχεία για την εθνικότητα των δραστών.

Της επιδείχθηκαν πάντως οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι προσήχθησαν από την περιοχή αμέσως μετά το συμβάν, ωστόσο δεν αναγνώρισε κάποιον, γι’ αυτό κρατούνται για διοικητική απέλαση, επειδή δεν είχαν έγγραφα για την νόμιμη παραμονή στη χώρα.