Τι αλλάζει στους 140 χαρακτήρες του Twitter

Το Twitter ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία δραστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του, καθώς δεν θα προσμετρούνται πλέον οι σύνδεσμοι και οι φωτογραφίες στο όριο των 140 χαρακτήρων ανά tweet, διευρύνοντας τα όρια «δράσης» και σχολιασμού των χρηστών του.

Μέχρι στιγμής, οι σύνδεσμοι (links) καταναλώνουν περίπου 23 χαρακτήρες, αν και το Twitter τους συρρικνώνει αυτομάτως. Η κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή της λειτουργίας της σελίδας της αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αλλαγής και ανασχεδιασμού του Twitter.

Αρχικά, τα στελέχη της εταιρείας εξέταζαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση του συνολικού αριθμού των χαρακτήρων που έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες, ωστόσο η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε καθώς η δυνατότητα του γρήγορου, άμεσου και εύληπτου κειμένου που προσφέρει το Twitter είναι το στοιχείο που το ξεχώρισε από τον σκληρό ανταγωνισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή εντός των προσεχών δύο εβδομάδων, παρά το γεγονός πως η απόφαση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή από επίσημα χείλη.