Θόρυβος σε όλο τον κόσμο από τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρώσιας

Αίσθηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η  μοναδική φορά που δεν είχε προκριθεί στο κορυφαίο ραντεβού, ήταν το 1958, στο Μουντιάλ της Σουηδίας, ενώ πέντε φορές στο παρελθόν, με πρώτη το 1964, δεν πήγε σε τελική φάση Eυρωπαικού  Πρωταθλήματος.  Η χθεσινή «λευκή» ισοπαλία δεν επέτρεψε στους Ιταλούς την πρόκριση. Και η αποτυχία τους είχε ως συνέπεια να δημιουργήσει ένα μεγάλο θόρυβο στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.
Η Marca έχει τίτλο: «Μουντιάλ χωρίς Ιταλία», ενώ η As: «Δράμα! Η Ιταλία δεν πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Η Sport: «Η Ιταλία δεν θα παίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ η El Pais έχει στην πρώτη σελίδα τίτλο: «Η Ιταλία είναι εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1958».
Η γαλλική L? Equipe  αναφέρει: «Ciao Italia».  Μεγάλος ενθουσιασμός στην Σουηδία. Η Aftonbladet γράφει: «Θαύμα στο Μιλάνο». Η Expressen, από την άλλη πλευρά, αποθεώνει τους παίκτες: «Ήρωες». Το Bbc θυμίζει ότι η Ιταλία  δεν προκρίνεται σε Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια από την τελευταία φορά που έλειψε, ενώ ο Guardian, από την άλλη πλευρά, γράφει για τη μεγάλη αντίσταση της Σουηδίας κατά της Ιταλίας.