Την αυτοκτονία 21χρονης απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την πρόθεση μιας Ελληνίδας 21 ετών, ν αυτοκτονήσει απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χθες το απόγευμα, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια που παρέπεμπαν σε αυτοκτονικό ιδεασμό.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της «online» διαδικασίας «CYBER ALERT» προχώρησαν σε ενδελεχείς διαδικτυακές – αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου και ο τόπος διαμονής του ατόμου που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.

Ακολούθως, ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και με την άμεση επέμβαση των Αστυνομικών εντοπίστηκε εντός της οικίας 21χρονη ημεδαπή, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Μετά τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας της νεαρής κοπέλας, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών και κατόπιν εντολής της διακομίστηκε σε κατάλληλο Νοσοκομείο για εξέταση, όπου και νοσηλεύεται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.