Τα οφέλη του γιαουρτιού έχουν αναφερθεί αρκετές φορές αν και δεν είναι σε όλους γνωστά.
1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μας προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
2. Παλιότερη μελέτη σε πάνω από 120.000 ανθρώπους που δεν ήταν παχύσαρκοι, ούτε έπασχαν από χρόνιες νόσους, έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού τους προστάτευσε από την πρόσληψη βάρους, πιθανώς λόγω της αλλαγής του μικροβιώματος του εντέρου.
3. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.
4. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.