Το «χρυσαφένιο» μπαχαρικό με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση ωφελεί τη μνήμη, τις αρθρώσεις και όχι μόνο!
Παράγεται κυρίως στην Ινδία αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ασίας και είναι ευρέως γνωστό ως συστατικό στο μείγμα κάρι. Σήμερα, το βρίσκουμε σε μορφή σκόνης ή σε μορφή κάψουλας και χρησιμοποιείται σε σάλτσες για κρέας, σούπες ή και smoothies.
Οι ευεργετικές επιδράσεις του κουρκουμά στην υγεία οφείλονται στο ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη. Να σημειωθεί ότι η απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό ενισχύεται όταν συνδυάζεται με το μαύρο πιπέρι.