Τέρμα στις αυταπάτες Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ.Και ο Σουλτς στη σκληρή γραμμή Μέρκελ.

«Η Ελλάδα για να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις»

Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις του Αλέξη Τσίπρα,των υπουργών του και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι μπορεί ο υποψήφιος των σοσιαλοδημοκρατών για την Καγκελαρία να υποστηρίξει,εάν εκλεγεί,μια διαφορετική πολιτική από τις συμφωνίες με τους θεσμούς και το ΔΝΤ από το τρίτο μνημόνιο.

Θεαματική στροφή ως προς τις προηγούμενες θέσεις του αναφορικά με την Ελλάδα και τα ευρωομόλογα έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, διαψεύδοντας όσους προσβλέπουν σε καλύτερες μέρες για τη χώρα μας σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Θυμίζοντας… Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών επεσήμανε ότι:

• Τα τεράστια βήματα προς τα μπρος που κάνει η Ελλάδα δείχνουν ότι η χώρα είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο. «Πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα που έγιναν για αυτό δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο».

• Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα με βασική προϋπόθεση όλοι οι συμβαλλόμενοι, δηλαδή οι πιστωτές και η Αθήνα να τηρήσουν τα συμπεφωνημένα.

«Το ζήτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς θα γίνει βιώσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας της εξαρτάται από τον βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα.»

• Δεν επιμένει πλέον, όπως έκανε παλιά, στα ευρωομόλογα. «Ενδιάμεσα δημιουργήσαμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (σ.σ.: ΕSM), στον οποίο η Γερμανία συμμετέχει με ποσοστό 27%» είπε. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται ο Μηχανισμός φτάνουν για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των χωρών που βρίσκονται σε κρίση.
«Αντίο ευρωομόλογα» ήταν το σχόλιο Ολλανδού δημοσιογράφου…

Ο πρόεδρος του SPD ήταν προσεκτικός στη συνέντευξή του, επιβεβαίωσε πάντως, έμμεσα ότι υπάρχουν διενέξεις στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό ζήτημα.
Ο Σουλτς ρωτήθηκε κατά πόσον ευσταθούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απειλήσει με αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών από την κυβέρνηση εάν ο Σόιμπλε θα εξακολουθούσε να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ενώ διέψευσε κάτι τέτοιο, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι όντως υπήρξε διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για τον ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά απέφυγε να απαντήσει. «Δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στη σταθερότητα» δήλωσε ο Μ. Σουλτς, «αλλά και στην ανάπτυξη – και μάλιστα με κίνητρα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Σταθερότητα και ανάπτυξη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» πρόσθεσε συμφωνώντας απολύτως με τις ιεραρχήσεις που έχουν κάνει ο Σόιμπλε,οι δανειστές,οι θεσμοί,το ΔΝΤ και η διακυβέρνηση της Μέρκελ,στην οποία συμμετέχει το κόμμα του κυρίου Σουλτς.