Τελικά ο Υπουργός κ.Κατρούγκαλος παραδέχτηκε τις νέες περικοπές σε πολλά κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Θα τις εφαρμόσει ο ίδιος ή ο διάδοχός του.

Πάλι τακτική της μισής αλήθειας για τα εισοδηματικά των μικροσυνταξιούχων και των ατόμων με διάφορες ανάγκες. Τακτική ψευδούς διαβεβαίωσης όπως συνέβη με τις περικοπές του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων. «Δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας για άλλη μια φορά.

Τα επιδόματα επανεξετάζονται με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος.
«Δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm 97,8.
«Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
Ερωτηθείς για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».
«Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί». Οι φτωχοί δεν θα πάρουν τίποτα βεβαίως και είναι εκατοντάδες χιλιάδες.