Τελ Αβίβ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο -Τέσσερις νεκροί, έξι τραυματίες

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε έναν δημοφιλή χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες, κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, και έτρεψε τους πελάτες -μερικούς κρατώντας μικρά παιδιά- σε άτακτη φυγή.

Δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ένας από τους οποίους τραυματισμένος. Η αστυνομία είπε ότι οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο άντρες ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, όταν έβγαλαν ξαφνικά αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν άντρα καθώς οι άλλοι πελάτες τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι σκότωσαν τέσσερα άτομα στην επίθεση, που έγινε στις 9:30 μ.μ. ενώ έξι τραυματίστηκαν.

Η επίθεση, που έγινε μια βραδιά όπου πολλές οικογένειες είχαν βγει στο πολυσύχναστο συγκρότημα Sarona για να χαρούν τον ήπιο καιρό, ήταν από τις πιο σοβαρές που έχουν γίνει στο Τελ Αβίβ, κέντρο επιχειρήσεων και διασκέδασης της χώρας, από τότε που ξέσπασε ένα κύμα Παλαιστινιακής βίας εδώ και οκτώ μήνες.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Μόσχα, έσπευσε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας για να εκτιμήσει την κατάσταση με ανώτατους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας.