Τα 5 faux pas του ανδρικού ντυσίματος

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για τη μόδα και το στυλ. Αν λόγω πολυπλοκότητας η γυναικεία μόδα έχει περισσότερα περιοδικά, site, blogs, τα τελευταία χρόνια η ανδρική μόδα διεκδικεί το δικό της κομμάτι στην ενημέρωση. Η περιποιημένη εμφάνιση δίνει πόντους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες που παρέμειναν αναλλοίωτοι στο χρόνο και αποτελούν αναμφισβήτητα κριτήρια μιας κομψής εμφάνισης!

Καθαριότητα – Σίδερο

Θεωρούνται αυτονόητα, αλλά δεν είναι πάντα. Ειδικά για επαγγελματικές ή επίσημες εμφανίσεις μέσα από κοστούμι, το πουκάμισο πρέπει να είναι καθαρό και σιδερωμένο. Δεν φοριέται δεύτερη φορά και όχι, η κολώνια δεν είναι αποσμητικό.

Fitting

Ακόμα και αν κάποιος φοράει το κομψότερο και ακριβότερο ρούχο στον κόσμο, αν δεν είναι στο μέγεθός του θα φαίνεται, σαν ‘‘δανεικό’’. Ένας καλός ράφτης είναι απαραίτητος για να φέρει τα μανίκια ή τα στριφώματα στο σωστό μήκος.

Γραβάτα

Το μήκος της είναι κριτήριο κομψότητας, ούτε πολύ κοντή αλλά ούτε και πολύ μακριά. Απαγορεύεται να κρέμεται κάτω από τη ζώνη του παντελονιού. Τέλος ακόμα και μετά από μία εξαντλητική μέρα, εφ’ όσον τη φοράς θα πρέπει να είναι άψογα δεμένη.

Σακάκι

Κουμπώνουμε πάντα το σακάκι. Όλα τα κουμπιά για τα σταυρωτά, και το πρώτο ή τα δύο πρώτα αναλόγως αν είναι δίκουμπο ή τρίκουμπο. Τα σακάκια με ένα κουμπί φοριούνται πάντα κουμπωμένα. Ξεκουμπώνουμε το σακάκι για να καθίσουμε και το κουμπώνουμε πάλι όταν σηκωνόμαστε.

Παπούτσια – Ζώνη

Όταν φοράμε κοστούμι, η ζώνη πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια. Τα παπούτσια πρέπει να είναι καθαρά και βαμμένα. Το δέρμα της ζώνης δεν θα πρέπει να έχει χαλαρώσει και οι τρύπες να είναι ξεχειλωμένες.

Γράφει η Αγγελική Γρατσία