Σύσκεψη για την συνταγματική αναθεώρηση στο Μαξίμου

Την πρόταση της κυβερνητικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας και συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σε σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου υπό τον κ. Τσίπρα.

Χθες στην συνεδρίαση εργασίας που είχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπήρξε νευρικότητα και δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής του ΠτΔ δεν συζητήθηκαν στα όργανα του κόμματος.

Οι βουλευτές έχουν ζητήσει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις 24 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι “53” έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους τόσο για το θέμα του ΠτΔ όσο και συνολικά για την συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό.

Πρόθεση πάντως του κ. Τσίπρα είναι να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση στις 24 Ιουλίου ημέρα εορτασμού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.