ΣΥΡΙΖΑ Στον 69χρονο Αντώνη Κοτσακά του «ανδρεικού ΠΑΣΟΚ», όλος ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον.

Από χρόνια ο κ. Κοτσακάς είχε προσχωρήσει άτυπα στον ΣΥΡΙΖΑ, κρυπτόμενος επιμελώς, χωρίς καμμία επίσημη ανάθεση καθηκόντων.

Τον περασμένο μήνα αποφασίσθηκε να βγεί στο κομματικό προσκήνιο και μάλιστα σε ηγετική θέση με προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ενισχύθηκε και πριμοδοτήθηκε -ακόμα και με επώνυμη εξύμνηση στο λόγο του στην Κ.Ε- η διπλή προώθηση του πρώην βουλευτή Χίου και στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου στις εκλογές για την Κ.Ε και για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ορατός πλέον ρόλος και όχι αποκρυπτόμενος, λόγω πολιτικού παρελθόντος, για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το οποίο το κυβερνών κόμμα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική – Ποιες αρμοδιότητες και σε ποιους «μοίρασε» το Εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος,=
Στον Αντώνη Κοτσακά ανατέθηκε κατεξοχήν σοβαρότερος τομέας ταυτότητας και δράσης στην Κουμουνδούρου. Δηλαδή ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος. Η τοποθέτηση Κοτσακά προκάλεσε έκπληξη ακόμη και σε στελέχη του κόμματος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τη συμμετοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του και μάλιστα σε διακριτό ρόλο.

Ο Αντώνης Κοτσακάς που ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο «στρατηγός» του Άκη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του 1996, όταν ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό σήμερα, ηττήθηκε στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη, και ο Κοτσακάς, αντίστοιχα, από τον Θόδωρο Τσουκάτο.

Ο 69χρονος Αντώνης Κοτσακάς, που εκλεγόταν βουλευτής στη Χίο έχει διατελέσει γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου.

Όταν είχε γίνει γνωστή η συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ (ήδη από το 2012) ο κ.Κοτσακάς είχε δεχθεί σφοδρή κριτική: Τότε είχε αντιδράσει δημόσια, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις σε βάρος του είχαν πραγματικό σκοπό να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Κοτσακάς, μάλιστα, σε ανοιχτή επιστολή που είχε απευθύνει τότε, βεβαίως δεν είχε αρνηθεί τη συμπόρευσή του με τον Άκη Τζοχατζόπουλο, σημειώνοντας ότι στο πλευρό του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού και νυν εγκλείστου στις φυλακές, είχαν ταχθεί τα μισά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος, πάντως, δήλωνε τότε ότι είχε διαφοροποιηθεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το συνέδριο του 2001.

Πλέον ο κ.Κοτσακάς, που εξελέγη στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ 32ος στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό.

Αναλυτικά τα πρόσωπα και οι αρμοδιότητες που τους ανατέθηκαν με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Αναγνωστοπούλου Σία: Πρόγραμμα – Θεωρία – Ινστιτούτο Ν.Πουλαντζάς

Δημητριάδης Δημήτρης: Οργανωτικό

Ηλιόπουλος Νάσος: Εργατική Πολιτική, Συνδικαλιστικό, Δημόσια Διοίκηση, Ψηφιακή Πολιτική

Θεοδωρακοπούλου Νατάσα: Φεμινιστική Πολιτική, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Καλαμάρα Έφη: Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, Περιβάλλον

Καλκανδής Πέτρος: Οικονομική Πολιτική, Επικοινωνία, Οργανωτικό

Καραγεώργος Πέτρος: Υπεύθυνος Οργανωτικού

Κνήτου Κατερίνα: Τοπική Αυτοδιοίκηση – Α΄ βαθμια ΤΑ

Κοτσακάς Αντώνης: Πολιτικός Σχεδιασμός

Κυπριανίδου Ερμίνα: Τοπική Αυτοδιοίκηση – Β΄ βαθμια ΤΑ

Λάμπρου Πάνος: Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Μανταδάκης Άγγελος: Αθλητισμός, Πολιτισμός

Μπουρνούς Γιάννης: Ευρωπαϊκή Πολιτική – ΚΕΑ, Ελληνισμός Διασποράς, Εξωτερική Πολιτική, Διεθνείς Σχέσεις

Σκορίνης Νίκος: Συντονισμός Κόμματος – Κ.Ο. – Κυβέρνησης, Οργανωτικό

Υδραίος Μιχάλης: Δίκτυα – Μεταφορές, Υποδομές, Ναυτιλία, Αλληλεγγύη

Χριστόπουλος Αλέξης: Αγροτικό, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Βιομηχανίας, Τουρισμός

Σβίγκου Ράνια: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- ΜΜΕ