ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης με το Μαξίμου να «νίπτει τας χείρας του»

«Όταν κόμμα και κυβέρνηση δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το πώς θα λήξει μια κατάληψη και ο καθένας υποστηρίζει διαφορετική πολιτική, είναι δυνατόν να περιμένουμε, από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, να συμφωνήσουν σε μια πολιτική για να σώσουμε τη χώρα». Την επισήμανση αυτή έκανε στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας τη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί ως θεατής την σύγκρουση κόμματος – κυβέρνησης, ελπίζοντας να πέσουν οι τόνοι!

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή του. «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικάξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι « η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί. Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων- και μάλιστα όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- αλλά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο έδωσε την δική του εξήγηση. «Η επέμβαση στις καταλήψεις έγινε επειδή υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις, κάποιες εδώ και μήνες, για τις καταλήψεις, αυτές καθορίζουν το πότε θα παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ.», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση.

Αρνητικός στην επέμβαση της αστυνομίας ήταν και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι “οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων έχουν το στοιχείο της συνάθροισης ατόμων που θέλουν να προβληματιστούν”!!!.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε παρέμβαση των «53» που μέσα από το editorial της ιστοσελίδας τους έκαναν λόγο για «πολύ αρνητική εξέλιξη».

Ο υπουργός εξωτερικών μέσα από ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω» της οποίας ηγείται, κάλεσε επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με άλλα θέματα, παρά με τον υπουργό που επιτελεί το έργο του στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
Και ο υφυπουργός εσωτερικών όμως, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν είναι «κολαούζος» της κυβέρνησης σημείωσε στα Παραπολιτικά fm ότι «ο κ. Τόσκας και η ηγεσία της αστυνομίας έχουν δώσει σημαντικά δείγματα πολύ προσεκτικών παρεμβάσεων».