Συνταγή για σπιτικό, λαχταριστό γαλακτομπούρεκο (vid)

Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο.

Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού, με φύλλο και κρέμα, το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών ενώ η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια!

Όποια γεύση κι αν προτιμάτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα.

Υλικά

Για την κρέμα

1 ½ λίτρα γάλα φρέσκο

400 γρ. ζάχαρη

70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά,

2 βανίλιες,

10 φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη,

250 ml. νερό,

50 γρ. γλυκόζη

Δείτε τον Χρήστο Βέργαδο πώς φτιάχνει αυτό το νόστιμο γαλακτομπούρεκο στο βίντεο που ακολουθεί.