Συνεχίζονται οι βάρβαρες «κυνομαχίες» μέχρι θανάτου από ασυνείδητους οργανωτές. Τα νέα δεδομένα τα τεράστια κέρδη, η αδιαφορία της ΕΛΑΣ από τα ΝΕΑ.

Συνεχίζονται οι βάρβαρες «κυνομαχίες» μέχρι θανάτου από ασυνείδητους οργανωτές. Τα νέα δεδομένα τα τεράστια κέρδη, η αδιαφορία της ΕΛΑΣ από τα ΝΕΑ.

Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα στις 24 Ιανουαρίου 2017.

« Τουλάχιστον σε δέκα περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής γίνονται οι βάρβαρες κυνομαχίες μέχρι θανάτου. Όμως και σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Θράκη, Κρήτη και άλλες περιοχές και νησιά. Τα στοιχήματα και το δικαίωμα συμμετοχής.»

Mια ολόκληρη βιομηχανία βίας που συνεχώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται με οργανωμένο σχέδιο, ώστε να αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, βρίσκεται πίσω από τους αγώνες εξόντωσης – κυνομαχίες με πρωταγωνιστές – θύματα σκυλιά ράτσας. Δρούν ανενόχλητοι φυσικά κυρίως στην περιφέρεια.

Η συνάντηση γύρω από την αυτοσχέδια αρένα σε ερημική περιοχή, φωτισμένη συνήθως από τους προβολείς των αυτοκινήτων διοργανωτών και θεατών, έχει οριστεί για μυημένους και η μάχη, ακόμα και μέχρι τελικής πτώσεως, ξεκινά.

Οι πρωταγωνιστές, κυρίως σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ, έχουν επιλεγεί ώστε με την κατάλληλη διαδικασία να μετατραπούν σε φονικές μηχανές.

Τα άγρια ένστικτα με την ειδική «εκπαίδευση» – στην πραγματικότητα μιλάμε για κακοποίηση σωματική και ψυχική – εκτονώνονται και οδηγούνται στα άκρα.

Οι «μονομάχοι» μετατρέπονται σε σκυλιά δολοφόνους, επιτίθενται και με τα δυνατά σαγόνια τους ξεσκίζουν το ένα το άλλο. Στο τέλος της μάχης τα ζώα απομακρύνονται πολύ βαριά τραυματισμένα, ακόμα και νεκρά.

Η αποτρόπαιη παράσταση – επίδειξη βαρβαρότητας ξεκινά όταν τα σκυλιά, δεμένα με βαριές αλυσίδες, προσεγγίζουν την αρένα. Τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες τους τα χτυπούν για να τα εξοργίσουν ακόμα περισσότερο, ώστε να τα κάνουν ακόμα πιο επιθετικά και βίαια.

Βροχή στοιχημάτων

Το βίαιο σκηνικό συμπληρώνεται με τους θεατές, οι οποίοι φωνάζουν αγριεύοντας κι άλλο τα σκυλιά. Οι «μονομάχοι» περιμένουν το παράγγελμα και ορμούν. Τα ζώα – θύματα ματώνουν, τραυματίζονται, μέχρι που το ένα από αυτά θα πέσει σακατεμένο στο έδαφος. Το σφύριγμα είναι και η λήξη του αγώνα.

Γύρω από την αρένα, που έχει γεμίσει αίματα από τα πληγωμένα ζώα, τα στοιχήματα από τους θεατές – στοιχηματζήδες πέφτουν βροχή. Ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τα 3.000 ευρώ, ανάλογα με την ένταση, τη βία και το… αίμα της μάχης. Το έπαθλο για το αφεντικό του νικητή της κυνομαχίας μπορεί να φθάσει και τα 5.000 ευρώ.

Ο φάκελος των κυνομαχιών αποτελεί αναμφισβήτητα ένα αποτρόπαιο παζλ κάθε είδους παρανομιών από οργανωμένα δίκτυα. Τραγικά θύματα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους, τα σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ, τα οποία έχουν περάσει μια βασανιστική διαδικασία ώστε να εξελιχθούν σε ψυχρούς μαχητές κατασπαράζοντας το είδος τους.

Ο κύκλος της ζωής τους ξεκινά με σκληρές δοκιμασίες που φθάνουν στην κακοποίηση και στον βασανισμό και τελειώνει με αίμα και τραυματισμούς από βαθιές δαγκωματιές.

Ο τζίρος από την κατασκευή των φονικών μηχανών για την απάνθρωπη εκμετάλλευσή τους είναι τεράστιος. Από στόμα σε στόμα, οι μυημένοι θεατές περιμένουν με άκρα μυστικότητα την ειδοποίηση από τους διοργανωτές για το σημείο συνάντησης διεξαγωγής της κυνομαχίας.

Ολη η διαδικασία γίνεται τόσο οργανωμένα, με τσιλιαδόρους που πιάνουν επίμαχα σημεία έτοιμοι να ειδοποιήσουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν ύποπτες κινήσεις, ώστε οι υποθέσεις αυτές δύσκολα εξιχνιάζονται.

Στις συμμορίες, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέχουν Ελληνες και αλλοδαποί κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι μετέδωσαν ταχύτατα το «know how» για τη διαδικασία μετατροπής των σκυλιών σε μηχανές βίας και αίματος.

Οργανωμένο έγκλημα

Για την πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, η υπόθεση των κυνομαχιών αποτελεί οργανωμένο έγκλημα.

«Ολα γίνονται για το χρήμα. Παίζονται τεράστια ποσά. Πάνω στο τραπέζι, τα στοιχήματα που πέφτουν είναι πολύ μεγάλα. Οι κυνομαχίες συνδυάζουν πολλά εγκλήματα. Δεν είναι μόνο η κακοποίηση του ζώου. Είναι ένας τόπος που συγκεντρώνει πολλές βαριές παρανομίες και γι’ αυτό και η Αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί πολύ εντατικά με το ζήτημα».

Μαρτυρική εκπαίδευση

Τα σκυλιά που έχουν επιλεγεί για τις κυνομαχίες έχουν διανύσει μια βασανιστική πορεία για να ξεσπάσουν και να εκτονώσουν βίαια ένστικτα. Για την ακρίβεια, είναι θύματα κακοποίησης.

Το πιτ μπουλ σαν φονική μηχανή είναι καθαρά ένα δημιούργημα του ανθρώπου, μια επένδυση, ένα κεφάλαιο, προκειμένου να καλυφθούν η ανθρώπινη απληστία και ματαιοδοξία.

Στην περίπτωση του πιτ μπουλ η εξέλιξη και η ανάπτυξη βίαιης συμπεριφοράς δεν αποτελούν λάθος της φύσης αλλά οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση.

Ειδική διατροφή

Επιπλέον τα κυκλώματα ποντάρουν στην ειδική διατροφή δίνοντας στα σκυλιά ωμή τροφή. Αρκετές, δε, φορές χρησιμοποιούν δολώματα από άλλα ζώα για να εθιστούν στο αίμα.

Η πλέον επώδυνη φάση που φθάνει στον βασανισμό αφορά τις ειδικές διαδικασίες ώστε να χτίσουν μυϊκό ιστό και να έχουν αντοχή στην πάλη.

Τα αναγκάζουν να κουβαλούν βάρη και παράλληλα τα μαθαίνουν να δαγκώνουν διάφορα αντικείμενα, τα οποία μπορεί να είναι πανιά ή τσουβαλάκια παραγεμισμένα με υλικό αντοχής. Σκοπός είναι να μάθουν να σφίγγουν το δάγκωμά τους ώστε να φτιάξουν ακόμα πιο δυνατές μασέλες.

«Τα σκυλιά αυτά επιλέγονται επειδή έχουν τη μυϊκή δύναμη, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα, την οποία όμως τους την αυξάνουν μέσα από την κακοποίηση με τελικό σκοπό τη συμμετοχή σε κυνομαχίες» συμπληρώνει ο Γιώργος Ψάλλας.

Μύθοι και αλήθειες για μια παρεξηγημένη ράτσα

«Αποφασιστικό, υπάκουο, πιστό, φιλικό, πεισματάρικο, θαρραλέο, ευφυές, στοργικό» είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός για το πιτ μπουλ στη βιβλιογραφία.

Γύρω από τη συγκεκριμένη ράτσα, όμως, οι επιτήδειοι έχουν καλλιεργήσει έναν μύθο για τον χαρακτήρα του ζώου. Αλλοθι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να μπορούν να το εκμεταλλευτούν στην οργάνωση κυνομαχιών.
Οπως επισημαίνουν ειδικοί, τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, δεν γεννιούνται βασανιστές αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν.

Θύματα κακοποίησης

«Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι θύματα βασανισμού και κακοποίησης από ανθρώπους αδίστακτους. Δεν είναι θέμα φύσης» επιμένει η Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη ράτσα επιλέγεται επειδή «είναι ένα ζώο πολύ ανθεκτικό, με σκληρό δέρμα και πολύ δυνατά σαγόνια. Αυτό του επιτρέπει να αντέχει αυτές τις κακουχίες».

Και προσθέτει ότι υπάρχουν περιπτώσεις σκυλιών που έχουν σωθεί από αυτούς τους χώρους και με δουλειά και εκπαίδευση μπορεί να επανέλθουν σε φυσιολογική ζωή.

Τουλάχιστον σε δέκα περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής γίνονται οι βάρβαρες κυνομαχίες μέχρι θανάτου. Όμως και σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Θράκη, Κρήτη και άλλες περιοχές και νησιά. Τα στοιχήματα και το δικαίωμα συμμετοχής.

Ολόκληρα κυκλώματα συμφερόντων και βαρβαρότητας επιδίδονται ανενόχλητοι σε τέτοια πρωτόγονα «αθλήματα», ενώ δεκάδες και εκατοντάδες άλλοι συμμετέχουν ευχάριστα.

Στα Βαλκάνια, κυρίως στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, οι κυνομαχίες είναι συχνά δημόσιο θέαμα και διεξάγονται ακόμη και υπό το φως του ήλιου, παρουσία ενηλίκων και παιδιών.

Με πολλές επιδόσεις σε δουλειές της παρανομίας και παλαιότερα της νύχτας. Συχνά κλεπταποδόχοι, ερασιτέχνες παλαιστές, μπράβοι, προστάτες κλπ. Καταγωγή από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του πρώην ανατολικού μπλοκ έχουν οι διοργανωτές στα κυκλώματα που στήνουν αιματοβαμμένες αρένες θανάτου για κυνομαχίες στην Αττική και στην περιφέρεια. Αποτρόπαια θεάματα τα οποία πληθαίνουν διαρκώς, γίνονται σε συνθήκες παρανομίας και κερδοσκοπίας από βάρβαρους, ασυνείδητους «παίκτες», που στοιχηματίζουν για μάχες σκυλιών, ντοπαρισμένων συνήθως μέχρι θανάτου.

Η περίπτωση του Βόλου, επισημαίνει το ΕΘΝΟΣ ,όπου ένας 30χρονος ρωσικής καταγωγής κατακρεουργήθηκε από τον σκύλο του, ράτσας πιτ μπουλ, για το οποίο οι Αρχές έχουν υπόνοιες ότι είχε εκπαιδευτεί για κυνομαχίες, φέρνει στο προσκήνιο όσα σοκαριστικά γίνονται στον σκοτεινό κόσμο των κυκλωμάτων που εκπαιδεύουν αθώα τετράποδα μετατρέποντάς τα σε φονικές μηχανές, στον βωμό του παράνομου κέρδους και των αρρωστημένων θεαμάτων. Οι καταγγελίες για διοργάνωση αγώνων είναι συνεχείς, αλλά οι συλλήψεις ελάχιστες, ενώ όσοι κάθονται στο εδώλιο πέφτουν στα «μαλακά», παρά τις αυστηρές προβλέψεις του νόμου. Δεν λείπουν βέβαια και οι οπαδοί του φριχτού θεάματος που ταξιδεύουν στα Βαλκάνια για να ζήσουν με ασφάλεια το αρρωστημένο πάθος τους.

«Το πάνω χέρι έχουν σήμερα άτομα από τη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες του ανατολικού μπλοκ, ενώ εκτός από πιτ μπουλ χρησιμοποιούν και άλλες ράτσες, όπως ροτβάιλερ, καυκάσια κ.ά.», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιώργος Μήλιας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων «Stray», και προσθέτει: «Πριν από έναν χρόνο ειδοποιήσαμε την αστυνομία για κυνομαχίες στο Μενίδι, αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί οι αστυνομικοί είχαν εξαφανιστεί όλοι. Επειδή έχει ξαναγίνει αυτό, έχουμε την υποψία πως οι διοργανωτές μπορεί να έχουν και εσωτερική πληροφόρηση».

ΓΕΜΑΤΗ ΟΛΗ Η ΠΑΛΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Kυνομαχίες διοργανώνονται ανενόχλητες ,σε στεγασμένους και ανοιχτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Αττικής , ιδιαίτερα Ανατολικής και Δυτικής, πάνω από δέκα(Λαύριο, Μαρκόπουλο, Ασπρόπυργο,Κορωπί, Ελευσίνα, Ζεφύρι,Καματερό, Σπάτα, Φυλή, Μάνδρα κ.ά.), ακόμα και στον αστικό ιστό (Μενίδι, Κερατσίνι κ.ά.), πέριξ της Θεσσαλονίκης, σε Βόλο, Σέρρες, Θράκη, Κρήρη, γενικά σεδιάφορες πόλεις της περιφέρειας και στα μεγάλα νησιά. Τα ποσά που ποντάρονται κυμαίνονται από 50 έως και 3.000 ευρώ για μια μονομαχία μέχρι τελικής πτώσης. Οι πιο δυνατοί από τους τετράποδους μονομάχους φέρουν ονόματα γνωστών πυγμάχων, όπως «Μάικ Τάισον», ή παλαιστών σύνθετων πολεμικών τεχνών, ενώ οι ιδιοκτήτες τους χαίρουν σεβασμού στους κύκλους των φαν.
Οπως διευκρινίζουν οι φιλόζωοι, τα πιτ μπουλ δεν είναι γεννημένα δολοφόνοι, αλλά μετατρέπονται σε τέτοιους παίρνοντας τον χαρακτήρα που τους δίνει ο ιδιοκτήτης, εκμεταλλευόμενος την αθλητική σωματοδομή, την ευελιξία, την αντοχή και την ταχύτητα που έχουν από φύση τους.

«Η εκπαίδευση ξεκινάει ήδη από τη γέννηση του ζώου. Από τα δέκα κουτάβια μιας γέννας κάποια είναι πιο δυνατά και σπρώχνουν τα υπόλοιπα για να πάνε πρώτα στις θηλές της μαμάς. Αυτά επιλέγονται για να εκτραφούν και να εκπαιδευτούν κατάλληλα. Τα κακοποιούν, τα παροτρύνουν να επιτίθενται σε αδέσποτα στον δρόμο και τα επιβραβεύουν γι’ αυτό» εξηγεί ο κ. Μήλιος.

Η υπόθεση του Βόλου Παράλληλα, εντός της εβδομάδας και αφού υποβληθεί και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Νέας Ιωνίας Βόλου, ο 30χρονος, ρωσικής καταγωγής, που δέχτηκε επίθεση από πιτ μπουλ. Οι αστυνομικές Αρχές είναι σχεδόν πεπεισμένες ότι η επίθεση έγινε από το δικό του πιτ μπουλ, καθώς υπήρχαν αίματα μέσα στο σπίτι του, στην οδό Προύσσης, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί στην αυλή του. Φιλόζωοι και ειδικοί εξηγούν ότι για να εκδηλώσει μια τόσο βίαιη συμπεριφορά ένα σκυλί και μάλιστα εναντίον του αφεντικού του, πρέπει να έχει δεχθεί άγρια κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Οι συγγενείς του θύματος πάντως υποστηρίζουν πως ο 30χρονος δεν του φερόταν βίαια.

Στον Βόλο είναι κοινό μυστικό πως γίνονται κυνομαχίες, κάποιες φορές μάλιστα κυκλοφορούν μέχρι και… αφίσες σε στύλους της ΔΕΗ με την ημέρα και την ώρα. Στις Αλυκές, στο Σαρακηνό και στη Νέα Ιωνία στήνονται αυτοσχέδιες αρένες. «Διοργανωτές» είναι άτομα μέχρι 30 χρόνων, κυρίως αλλοδαποί.

Η πιο… αιματηρή αρένα είναι τα Αϊβαλιώτικα στις Αλυκές, όπου έχουν οριοθετηθεί κάποια σημεία ακόμη και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια παρέα νεαρών αλλοδαπών ηλικίας 18-25 χρόνων που ρίχνουν τα σκυλιά στην αρένα -πάντα νυχτερινές ώρες- στοιχηματίζοντας μεγάλα ποσά. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχουν σταματήσει οι κυνομαχίες στο ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας, καθώς οι Αρχές είχαν πληροφορίες και έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένα πρόσωπα. «Ακούγονται πολλές φήμες για σκληρές μάχες, αλλά όσες φορές έχουμε πάει όπου μας υποδείχτηκε, δεν εντοπίσαμε κάτι. Ενας άνθρωπος που εκπαιδεύει ένα σκυλί ώστε να γίνει μηχανή θανάτου δεν έχει καμία αναστολή και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα», λέει συγκλονισμένη στο «Εθνος» η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», Φλωρίκα Τσιρογιάννη.

Στα Βαλκάνια Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο φόβος της σύλληψης οδηγεί τους «μυημένους» και στις βαλκανικές χώρες -κυρίως σε ΠΓΔΜ και Βουλγαρία-, όπου οι κυνομαχίες είναι συχνά δημόσιο θέαμα και διεξάγονται ακόμη και υπό το φως του ηλίου, παρουσία ενηλίκων και παιδιών (!), υπό την απάθεια ή την ανοχή των διωκτικών Αρχών.

Τα κυκλώματα που δρουν στην Ελλάδα έχουν διασυνδέσεις μαζί τους. Στην ΠΓΔΜ οι κυνομαχίες διοργανώνονται σε περιοχές όπως το Τέροβο και η Στρούγκα, όπου ζουν κυρίως Αλβανοί, αλλά και στην Μπίτολα (Μοναστήρι) κοντά στα σύνορα. Είναι τόσο θρασείς οι διοργανωτές που ανεβάζουν και φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Τον Οκτώβριο σε επιχείρηση της αστυνομίας σε αγρόκτημα στο Πλόβντιβ στη Νότια Βουλγαρία, όπου οργανώνονταν κυνομαχίες, βρέθηκαν 30 σκυλιά, τόσο «μαχητές» που έφεραν εμφανή τραύματα όσο και νεαρά που ήταν στο στάδιο της εκπαίδευσης, ένα «ρινγκ» για αγώνες, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα.