Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη νοηματική για κωφούς και βαρήκοους

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ένα σόλο πρόγραμμα, στο θέατρο ρεματιάς στο Χαλάνδρι, που όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες.

Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει από πόλη σε πόλη μεταφέροντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Άνοιξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς σε μικρούς χώρους, αλλά και σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.

«Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, την μαγεία της συνύπαρξης, την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάειΜόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης στη συναυλία, ο Δήμος Χαλανδρίου και η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών παρακαλούν τους ανάπηρους/ες θεατές να προσέλθουν στο θέατρο από τις 8.00 μ.μ. για διευκόλυνση της ταξιθεσίας και προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου Έναρξη 21:00
Εισιτήριο: Προπώληση 12€ (τα πρώτα 500 εισίτηρια) – 15€
Ταμείο: 15€ (Εισιτήριο αναπήρων και συνοδών 10€)

Eνα σόλο πρόγραμμα, στο θέατρο ρεματιάς στο Χαλάνδρι, που όλοι μπορούν να παρακολουθήσουνEνα σόλο πρόγραμμα, στο θέατρο ρεματιάς στο Χαλάνδρι, που όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν