Συνάντηση της Λυδίας Κονιόρδου με τους πρέσβεις της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής

Με τους πρέσβεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (GRULAC) συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Στον χαιρετισμό της, η υπουργός, η οποία ήταν η επίσημη προσκεκλημένη, αναφέρθηκε στον ανοιχτό πολιτιστικό δίαυλο ανάμεσα στις δύο πλευρές και στάθηκε στην κλασική παιδεία που τις διακρίνει. «Είναι ανάγκη να επικαιροποιήσουμε τις μορφωτικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, για την ενίσχυση του διαλόγου, καθώς και να βρούμε κοινό τόπο μεταξύ των θεσμών προς την κατεύθυνση αυτή» υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Λυδία Κονιόρδου συνομίλησε με τους πρέσβεις της Ουρουγουάης, της Βενεζουέλας, του Παναμά, της Χιλής, της Αργεντινής, της Κούβας, του Μεξικού, της Βραζιλίας και του Περού. Παρουσίασε το Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, καθώς και τη σημασία της προώθησης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών της street art, στη σημασία προγραμμάτων μετάφρασης λογοτεχνικών κειμένων και θεατρικών έργων, ενώ οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας των μουσείων μέσα από την ανταλλαγή ψηφιακών εκθέσεων.

«Ο κόσμος κάνει ένα ριψοκίνδυνο βήμα προς τα εμπρός κι εμείς δεν ξέρουμε πιο βηματισμό να ακολουθήσουμε. Γι΄ αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δώρα που μας προσφέρει η πολυπολιτισμικότητα και να παραμείνουμε ανοιχτοί στον διάλογο και την αλληλεπίδραση» κατέληξε η Λυδία Κονιόρδου.

H πρέσβης της Ουρουγουάης, Αντριάνα Λισσιντίνι (Αdriana Lissidini), η οποία είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού εκ μέρους των πρέσβεων της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, για τον εποικοδομητικό διάλογο που πρόσφερε, με την επιθυμία, αυτός ο διάλογος να παραμένει ανοιχτός για μια παραγωγική συνεργασία στο μέλλον.