Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Του Νίκου Αθηναίου

Σόφια – Σύμφωνα με ανταπόκριση του BTA οι τρεις υπουργοί Άμυνας, κ. Πάνος Καμένος, Νικολάι Νέτσεφ και Μινέα Μότοκ συναντήθηκαν στο Λουξεμβούργο, χθες, ύστερα από πρωτοβουλία του Βούλγαρου επισήμου με θέματα την μεταναστευτική κρίση και την επιδείνωση της περιφερειακής ασφάλειας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ειδικής διάσκεψης που είχαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τη βοήθεια προς τη Λιβύη.

Κοινή επιδίωξη κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε η εξεύρεση τρόπων περιφερειακής συνεργασίας και η αναβάθμιση του επιπέδου επικοινωνίας μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.  

Οι οποιεσδήποτε διαφορές που είχαν σε διάφορα θέματα υποχώρησαν μπροστά στην ανάγκη να φτάσουν σε  τριμερή συμφωνία για κοινές δράσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ροές των μεταναστών. Και οι τρεις υπουργοί τόνισαν ότι παραμένουν αλληλέγγυοι μεταξύ τους και με τους γείτονές τους στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Και οι τρεις συμφώνησαν για νέα επικοινωνία μεταξύ τους την προσεχή εβδομάδα με στόχο  τη διεύρυνση της συνεργασίας τους. Η θεματολογία στη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον προσεχή Ιούλιο απασχόλησε επίσης τους τρεις υπουργούς.