Συναντήσεις κορυφής του Κ.Μητσοτάκη. Με Μέρκελ, Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις, Τίμερμανς. Το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

Συναντήσεις για πρώτη  φορά με την νέα του ιδιότητα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Ανγκελα Μέρκελ και με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς και με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και τους ενημέρωσε για τα ελληνικά προβλήματα, την Τουρκία και τις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Στις συναντήσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.

Επιπλέον στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Ολιγόλεπτη συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο.