Συναγερμός για προσφυγικό: Τηλεδιάσκεψη κορυφής Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ-Κάμερον

Ευρύτερες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα του προσφυγικού, με τον συναγερμό να έχει σημάνει για τις δυσμενείς εξελίξεις και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η κατάσταση με τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη από την Τουρκία και την Ελλάδα, ήταν το ένα από τα δύο θέματα που συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη κορυφής, την Τρίτη, οι ηγέτες ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας.

Ο Λευκός Οίκος, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ και Κάμερον συζήτησαν για τη νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο και τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να ελεγχθεί η προσφυγική ροή στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA Μιχάλη Ιγνατίου, οι τέσσερις ηγέτες αναμένται να παρέμβουν σε Αθήνα και Άγκυρα, για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές από Τουρκία προς Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το άλλο θέμα που συζήτησαν οι τέσσερις ηγέτες ήταν η κατάσταση στη Συρία με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν η απόφαση για εκεχειρία από τις 27 Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση Άσαντ για διεξαγωγή εκλογών.