Συμπαιγνία ΜΜΕ-ξένων ηγετών κατά Ρωσίας, βλέπει η ρωσική Κυβέρνηση

Του Νίκου Αθηναίου

Η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Πράβδα, ότι διάφορα διεθνή ΜΜΕ τα οποία δεν κατονόμασε, διεξάγουν διεθνή εκστρατεία δυσφήμισης της Ρωσίας σε συνεργασία με ξένους ηγέτες και διεθνείς οργανισμούς, επειδή προβάλουν δηλώσεις τους που η Ρωσία θεωρεί ότι είναι αρνητικές για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Συρίας.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα μόνο σε ξένους πολιτικούς η κυρία Ζαχάροβα τόνισε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής, και του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα ότι η Συρία μπορεί να γίνει ένα νέο Αφγανιστάν για τη Ρωσία καθώς και οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Αχμέτ Νταβούτογλου εναντίον της Ρωσίας ενισχύουν τη διεθνή εκστρατεία των ΜΜΕ κατά της χώρας της.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, «οι συγκρίσεις της Συρίας με το Αφγανιστάν έγιναν γιατί ειδικές υπηρεσίες της Δύσης ενήργησαν στο πλευρό ριζοσπαστικών και ισλαμικών ομάδων τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στη Μέση Ανατολή».

Με τη σκέψη ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, η ρωσική Κυβέρνηση χαρακτηρίζει με ευκολία ακόμα και σήμερα όποιον διαφωνεί μαζί της «δυτικό πράκτορα» ή «πεμπτοφαλαγγίτη» και κάθε μαζική λαϊκή αντίδραση κατά κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της σαν «έργο της CIA». Πάντα στο πλαίσιο της «ιδεολογικής τρομοκρατίας» εκφοβισμού των αντιπάλων της, τακτικής που παραπέμπει στα γνωστά «δραστήρια μέτρα» της ρωσικής πολιτικής.

Και ενώ η Ρωσία επιδιώκει με αποφασιστικότητα και συνέπεια στρατηγικούς στόχους της — όπως για παράδειγμα η πλήρης επαναφορά της στη Μέση Ανατολή και η διάσπαση της ενωμένης Ευρώπης κάτι που θα έχει πολύ άσχημη εξέλιξη τόσο για τα συμφέροντα της Ευρώπης όσο και της Ουάσιγκτον – δυστυχώς η Δύση εξακολουθεί να αγνοεί παραδοσιακούς και ιστορικούς φίλους της, να συνάπτει ευκαιριακές πολιτικές συμμαχίες, και να διαπράττει λάθη στην εξωτερική πολιτική στο βωμό επίτευξης εφήμερων κερδών κυρίως για λόγους εσωτερικής αμερικανικής κατανάλωσης οι οποίες δεν πρόκειται να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Και έτσι δικαιώνει την θετική εικόνα που προβάλλει για την πολιτική της η Μόσχα στο διεθνές στερέωμα. Θετική εικόνα με απήχηση όχι μόνο ανάμεσα στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και μεταξύ των νέων ανθρώπων που βλέπουν να αντιστρέφεται, να διαστρεβλώνεται και να εξαλείφεται η πραγματικότητα και η ιστορία χωρίς ουσιαστικό αντίλογο.