Συγκλονίζει ο εθελοντής που έσωσε τη νιόπαντρη Ιρλανδή: Το σώμα της ήταν γεμάτο κάρβουνα

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία του εθελοντή πυροσβέστη για το πώς έσωσε τη ζωή της νεαρής Ιρλανδής που «έχασε» τον άνδρα της από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ βρίσκονταν στο ταξίδι του μέλιτος.

«Βλέπω το πορτ-μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω, ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο και βλέπω μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω. Τη φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της», εκμυστηρεύτηκε ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός, στο ρ/σ Real FM, για τον τρόπο με τον οποίο έσωσε την Zoe Holohan, που βρισκόταν με τον σύζυγό της Brian O’Callaghan-Westropp στην Ελλάδα για ταξίδι του μέλιτος, αφού είχαν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου μόλις στις 19 Ιουλίου.

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτός που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω», συμπλήρωσε ο κ. Τσαλιαγκός περιγράφοντας την εφιαλτική εμπειρία του πριν εντοπίσει την Ιρλανδή.

Παράλληλα, ο εθελοντής πυροσβέστης δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον κόσμο να ενημερώνεται για το τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ όπως υποστήριξε «δεν αρκεί να υπάρχει το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης».

«Οφείλει και ο κόσμος να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών», κατέληξε χαρακτηριστικά.