Στυλιανίδης προς Μητσοτάκη: Να επιδιώξεις τη θετική ψήφο των πολιτών

Μια εξαιρετικά σοφή συμβουλή δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, καλώντας τον να πράξει αυτό που η κοινωνία θέλει, δηλαδή να επισηζήσει τη θετική ψήφο των πολιτών και να μη ποντάρει για να πάρει την εξουσία μόνο στην αρνητική όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρώην υπουργός και βουλευτής τονίζει ότι πρέπει να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτή τη “zoby generation” της πολιτικής, η οποία πάει μονίμως να μας “σώσει” από το βούρκο που η ίδια δημιούργησε”,

Ο κ. Στυλιανίδης προτείνει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ηθική στην πολιτική και δεν εξαντλούνται σε πόλεμο εντυπώσεων, να συμφωνήσουν όλοι μαζί και να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών εκείνων, που θα αποδειχθεί ότι ευνοήθηκαν από την προηγούμενη διάταξη για τις offhore, για να ξεχωρίσουν επιτέλους οι υποκριτές από του τίμιους και συνεπείς, όπως τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι σήμερα είναι όχι μόνο η ευκαιρία να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στη διαπλοκή και στη διαφθορά, αλλά η αναγκαιότητα να μπουν κανόνες, που θα προσδιορίζουν με σαφήνεια και αυστηρότητα τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος βίωσε “από πρώτο χέρι” τι αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει πως “αν θέλει να διαφοροποιήσει τη γενιά μας από τον αρνητισμό της προηγούμενης γενιάς, πιστεύω ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιδιώξει όχι απλά την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη θετική ψήφο των πολιτών”, ενώ τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας ότι μόνο αυτή μπορεί να “σκοτώσει” τον λαϊκισμό και τη ματαιοδοξία, και χτυπάει “καμπανάκι” για τη Θράκη.

Ο κ. Στυλιανίδης σε κάθε περίπτωση έχει δίκιο, αφού η ΝΔ ως κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της θα πρέπει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας. Αν ποντάρει απλά στην άρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την κοινωνία φυσικό σύμμαχό της, γιατί δεν θα έχει πειστεί για την αναγκαιότητα εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ

rigillis18.blogsdpot/ Ν. Δαυλός

SHARE