Στους 43 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Στους 43 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν την 9η Οκτωβρίου στην Καλιφόρνια, καθώς ένα 17χρονο κορίτσι που είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η 17χρονη Κρίσα Σέπερντ απεβίωσε την Κυριακή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στο Σακραμέντο, δήλωσε υπάλληλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας του Σακραμέντο.

Η έφηβη είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή καθώς είχε υποστεί καρδιακή προσβολή στη διάρκεια επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που δημιούργησαν συγγενείς της στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η νεαρή βρέθηκε με πολλαπλά εγκαύματα, αποπροσανατολισμένη, σε έναν δρόμο αφού η οικογένειά της είχε προσπαθήσει να ξεφύγει με το αυτοκίνητο από τις φλόγες στην περιοχή της Κοιλάδας Ρέντγουντ, στην κομητεία Μεντοσίνο, την 9η Οκτωβρίου. Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και η οικογένεια αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Ο 14χρονος αδερφός της Κάι είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μεντοσίνο ανακάλυψε το πτώμα αργότερα. Οι γονείς υπέστησαν επίσης πολλαπλά εγκαύματα.

Οι πυρκαγιές αυτού του μήνα ήταν οι πλέον πολύνεκρες στην ιστορία της Καλιφόρνιας και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην καρδιά του οινοπαραγωγικού κλάδου της Πολιτείας, μετατρέποντας σε στάχτη μια έκταση 991.480 στρεμμάτων σε διάφορες κομητείες βόρεια της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

SHARE