Στον ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως ο Θεοχαρόπουλος

Και επισήμως πλέον ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν στην “προοδευτική συμμαχία” με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον βουλευτή Θανάση Θεοχαρόπουλο και επικυρώθηκε η συνεργασία. Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπολογίζεται εδώ και καιρό, όπως έχει αναφέρει εγκαίρως το Capital.gr, ως βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μάλιστα στην περίπτωση που εκλεγεί στην ευρωβουλή η Έλενα Κουντουρά, ο κ. Θεοχαρόπουλος θα μπορούσε να αποτελέσει τον 151ο βουλευτή της πλειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα συγκαταλέγεται απόψε στους ομιλητές που θα “προλογίσουν” την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για την “προοδευτική συμμαχία” στο Γαλάτσι.

Θεοχαρόπουλος: Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας

“ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας”, δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επίσης σημείωσε: “Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος”, για να προσθέσει ότι “μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας”.

“Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας”, είπε και υπογράμμισε: “Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα”.

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συμμετείχαν και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Με μπόλικη δόση… ΠΑΣΟΚ

Πριν τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση της “προοδευτικής συμμαχίας”, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσουν και οι:

Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)

Κουτσονάσιος Χρήστος, “ΠΡΑΤΤΩ”

Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα

Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών “ΚΟΣΜΟΣ”

Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός

Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα

Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος “Χάρτα 19”

Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός