Στον εισαγγελέα οι αντιεξουσιαστές εισβολείς στον Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης

Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη με την έφοδο αντιεξουσιαστών στον Ιερό ναό Γρηγορίου Παλαμά την ώρα της θείας λειτουργίας, καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κυβέρνηση και συνεργάτες της όμως δεν έβγαλαν άχνα και αν εξαιρέσει κανείς την καταδικαστική δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βέτα στον ΣΚΑΙ, μάλλον δεν φαίνεται να κατανοούν τη σημασία μιας πράξης που δεν τόλμησαν να διαπράξουν ούτε οι Τούρκοι.

Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι 26 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν χθες το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στον ναό του Γρηγορίου του Παλαμά.
Οι συλληφθέντες διέκοψαν την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των κτιρίων στα οποία υπήρχαν καταλήψεις τις προηγούμενες μέρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για το πλημμέλημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία. Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17 Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο).

Το περιστατικό της εισβολής φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τα τρία οικήματα όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης (τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8όροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34).

  • τι να κανει ο εισαγγελεας;;; ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ….ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ….ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ….ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ