Στο περίφημο Costa Navarino υπάρχει το καλύτερο Spa στην Ευρώπη. Η σύναξη του τρύγου στο ονομαστό κτήμα του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις που αναβαθμίζουν την εικόνα της Ελλάδος στον τομέα της παραγωγής και του ποιοτικού τουρισμού με διαχρονική αξία.

Με διεθνή φήμη και καταξίωση και με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις για το μοναδικό περιβάλλον, την ποιότητα των διακοπών αλλά και των υψηλών υπηρεσιών που προσφέρει. Μια σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε το Anazoe Spa της Costa Navarino από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή επιτροπή των Health and Spa Awards 2016.

Πρόκειται για το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Hotel Spa και η απονομή έγινε στη Βιέννη. Το Anazoe Spa τιμήθηκε για την ποιότητα των εγκαταστάσεών του και τις άριστες υπηρεσίες του.

Οι signature ελαιοθεραπείες του βασίζονται σε πρακτικές χιλιάδων ετών και προσφέρονται σε συνδυασμό με τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών της περιοχής, σύμφωνα με τις τεχνικές που δίδαξε πρώτη φορά ο Ιπποκράτης.

Costa Navarino, το όραμα του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου  στη Μεσσηνία

Είναι το πιο όμορφο ξενοδοχείο που έχω μείνει ποτέ». Αυτό είπε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια στο γιο του ιδιοκτήτη του Costa Navarino, κ. Κωνσταντακόπουλο.

«Είναι το πιο όμορφο ξενοδοχείο που έχω μείνει ποτέ». Αυτό είπε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια στο γιο του ιδιοκτήτη του Costa Navarino, κ. Κωνσταντακόπουλο.

Χρειάστηκε όμως πάνω από μία δεκαετία για να μπουν σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων κοντά στην Πύλο τα πρώτα θεμέλια του Costa Navarino. Το έργο ήταν όραμα του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου (γνωστός και ως Καπετάνιος από τα καράβια του), ο οποίος καταγόταν από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Το 1997 με τον Νόμο 2545 δημιουργείται εκεί η Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας που διευκολύνει την επένδυση του επιχειρηματία. Ωστόσο το έργο προσαράζει… τα επόμενα χρόνια σε γραφειοκρατικούς υφάλους και σε αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Το 2005 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τόνισε ότι θα ξεπαγώσει η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος δήλωσε τότε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ότι κάποια στιγμή θα χτίσει τις εγκαταστάσεις «για να βρίσκουν δουλειά και να μην ξενιτεύονται τα παιδιά της πατρίδας μου, όπως αναγκάστηκα να κάνω ο ίδιος, 13 χρονών, στα χρόνια του Εμφυλίου, παιδί μιας κυνηγημένης οικογένειας».
Επτά χρόνια αργότερα, στο κομμάτι της επένδυσής του που λειτουργεί στην περιοχή (δύο ξενοδοχεία και δύο γήπεδα γκολφ) απασχολούνται 1.200 άτομα, το 75% των οποίων κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Ο Γ. Mπουτάρης ξενάγησε στους ονομαστούς αμπελώνες του τα μέλη της δημοτικής αρχής, πριν τα ανασχηματίσει. Παρουσίες και απουσίες.

Ήρθαμε για την τελευταία μέρα του τρύγου και ευχαριστιέμαι πολύ που είστε εδώ, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

μπουταρης

Στον αμπελώνα του κτήματος «Κυρ – Γιάννη», που βρίσκεται στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, ξενάγησε σήμερα αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, της «Πρωτοβουλίας», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Γράφτηκε ότι η πρόσκληση έγινε για να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, που δεν ισχύει. ‘Ηρθαμε για την τελευταία μέρα του τρύγου και ευχαριστιέμαι πολύ που είστε εδώ», είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στους καλεσμένους του.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας», που αποδέχτηκαν τη σημερινή πρόσκληση του δημάρχου, επισκέφτηκαν τους αμπελώνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου, σε έκταση 560 στρεμμάτων και υψόμετρο 250 – 350 μέτρων και δοκίμασαν κρασιά από τις ποικιλίες που βγάζει το κτήμα.

Το «παρών» στη συνάντηση στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Εργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ελλη Χρυσίδου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, καθώς επίσης εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων.

Απουσίαζαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, λόγω ασθένειας, όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκφράσει στο παρελθόν αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης, μεταξύ των οποίων οι Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Στέλιος Λιακόπουλος.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, έχει ξεκινήσει να μαζεύει τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων προκειμένου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της διοίκησης του.