Στο pay roll της ΝΔ Σαμαρά ο Τάκης Μαυρίκος, σύμφωνα με δημοσίευμα-Ζητούνται απαντήσεις

Ερωτήματα προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», με το οποίο αποκαλύπτεται ότι ο ένας από τους κατηγορουμένους για εκβιασμό, ο εκδότης Τάκης Μαυρίκος, ήταν… μισθοσυντήρητος από το pay roll που διατηρούσε το σύστημα Σαμαρά στη ΝΔ όσο ήταν πρόεδρός της ο πρώην πρωθυπουργός.

Αν η πληροφορία αληθεύει γεννάται μείζον ζήτημα για τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του και πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr, στο δημοσίευμα περιέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για τα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις τόσο ο πρώην όσο και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ:

«Με μία τεράστια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κυκλοφορούν στα περίπτερα όλης της χώρας τα Παραπολιτικά, αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Έγγραφο -φωτιά αποκαλύπτει πως ο εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος ήταν στο pay roll της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά , με το αστρονομικό ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα. Ένα θέμα που ήδη προκαλεί έντονες συζητήσεις και πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που απαιτεί απαντήσεις από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά , αλλά και από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, που ηγείται τώρα του μεγάλου κόμματος της κεντροδεξιάς!
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αύριο στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν στα περίπτερα όλης της χώρας».

Ολγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις

Η κυβέρνηση αντιδρώντας στις αποκαλύψεις του δημοσιεύματος, ζητεί από τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις. Σε δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις για το κύκλωμα των εκβιαστών.

Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:

– ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;
– ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;
– ποιες άλλες τέτοιου είδους “υπηρεσίες” έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;

Περιμένουμε ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις».