Στο διεθνές συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου θα μιλήσει ο Βαρθολομαίος

Επίσκεψη στην Ισλανδία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα εκφωνήσει, το απόγευμα, ομιλία στο διεθνές συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου, στο οποίο συμμετέχουν δύο χιλιάδες σύνεδροι από όλον τον κόσμο.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, το μεσημέρι της 12ης Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από τους Χρήστο Αναστασιάδη και Πέτρο Bazgarlo, όπου τον υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας, η πρέσβης της Ελλάδος στη Νορβηγία Μαρία Διαμάντη, αλλά και εκκλησιαστικοί και πολιτειακοί φορείς.

Χθες το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε, με τη συνοδεία του, το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρέικιαβικ και στη συνέχεια παρέστη σε δεξίωση προς τιμήν του στην Ευαγγελική Λουθηρανική Επισκοπή, όπου έγινε δεκτός από την επικεφαλής της Εκκλησίας, η οποία τον καλωσόρισε θερμά.

Στην αντιφώνησή του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πρώτη επίσκεψή του στην Ισλανδία επί πατριαρχίας του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του συνεδρίου του Αρκτικού Κύκλου και τους εκπροσώπους της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Ισλανδίας για την πρόσκληση και φιλοξενία.