Στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα

Αποτελώντας μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο, η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη», επιστρέφει στο Bios (Πειραιώς 84) για 11 παραστάσεις, από την 1η έως τις 23 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση βασίζεται στο μυθιστόρημα τού – γνωστού στο ελληνικό κοινό και από το έργο του, «Δον Καμίλο» – Τζοβάνι Γκουαρέσκι, το οποίο γράφτηκε το 1942. Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης, που ανέλαβαν τη διασκευή, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία, ξεκινούν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός ξετυλίγουν, επί σκηνής, το νήμα της ιστορίας, μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Στη γοητεία της, αντιστέκεται μονάχα ένας

Ηρωίδα του έργου είναι η Κλοτίλδη Τρολ, η οποία είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της, αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια, τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική, και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα, που, σύντομα, ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών, που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία, ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

«Υπάρχουν πολλοί τρελοί στον κόσμο: αλλά σαν τους άντρες και τις γυναίκες…»!

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη – Γιάννης Σοφολόγης, πρωτότυπη ζωντανή μουσική επί σκηνής: Gary Salomon, σκηνικά: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλλη, κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου, trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος.

Πληροφορίες

Βιοs: Πειραιώς 84 – Αθήνα, τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3425335. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων).

SHARE