Στη φυλακή πασίγνωστη ηθοποιός – Τι συνέβη

Η πασίγνωστη ηθοποιός παρουσιάστηκε την Τρίτη (15/10) στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή διάρκειας 14 ημερών.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Καλιφόρνιας, 65 μίλια ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη. Η 56χρονη παραδέχθηκε πως είχε πληρώσει για να διορθώσει τις εξετάσεις εισαγωγής της κόρης της σε πανεπιστήμιο.

Αμερικανός δικαστής είχε δώσει στην πασίγνωστη σταρ διορία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να παρουσιαστεί στη φυλακή. Η ηθοποιός είχε ζητήσει να φυλακιστεί κοντά στην οικογένειά της στην Καλιφόρνια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίκης της στις 13 Σεπτεμβρίου, η ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές της, λέγοντας: «φοβόμουν, ήμουν ηλίθια και ήμουν τόσο λάθος. Ντρέπομαι για αυτό που έκανα». Οι εισαγγελείς ζήτησαν αρχικά η γνωστή ηθοποιός να περάσει ένα μήνα στη φυλακή. Σε επιστολή της προς τον δικαστή που ζητούσε επιείκεια, είπε ότι είχε διαπράξει το έγκλημα εξαιτίας της ανησυχίας ότι τα χαμηλά αποτελέσματα των μαθηματικών της κόρης της θα μπορούσαν να καταστρέψουν το όνειρό της να παρακολουθήσει το πανεπιστήμιο της επιλογής της.

Η σταρ της σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση» (Desperate Housewives) οδηγήθηκε μια ομοσπονδιακή φυλακή της Καλιφόρνιας.

Η πασίγνωστη ηθοποιός παρουσιάστηκε την Τρίτη (15/10) στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή διάρκειας 14 ημερών.

Τον περασμένο Μάιο παραδέχτηκε την ενοχή της και κατά τη διάρκεια της καταδίκης της στις 13 Σεπτεμβρίου ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές της.

Σε επιστολή της προς τον δικαστή είπε ότι είχε διαπράξει το έγκλημα εξαιτίας της ανησυχίας ότι τα χαμηλά αποτελέσματα των μαθηματικών της κόρης της θα μπορούσαν να καταστρέψουν το όνειρό της να παρακολουθήσει το πανεπιστήμιο της επιλογής της.

Η Φελίσιτι Χόφμαν οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Καλιφόρνιας, 65 μίλια ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη (15/10).

Μέχρι στιγμής έχουν κατηγορηθεί πενήντα ένα άτομα και η υπόθεση αν και αποκαλύφθηκε πριν από χρόνια, έφτασε στη δικαιοσύνη μόλις φέτος και εμπλέκει μερικά από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, όπως το Yale, το Stanford, το Georgetown και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Η υπόθεση αποκάλυψε τι έκαναν οι γονείς για να πετύχουν την εισαγωγή των παιδιών τους σε σχολές και επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η διαδικασία ήταν διαβλητή. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι γονείς χειραγωγούσαν με οικονομικά ανταλλάγματα τις βαθμολογίες των εξετάσεων και των τεστ ενώ δωροδοκούσαν ακόμη και προπονητές ώστε να εμφανίζουν πως τα παιδιά ήταν αθλητές σε αθλήματα με τα οποία δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί.