Στα μουλωχτά εκατοντάδες προσλήψεις στα hotspots

Σε εκατοντάδες προσλήψεις προχώρησε, εν κρυπτώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να στελεχώσει τα κέντρα υποδοχής των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ . Φ12/Β/6262/Β1 και υπογράφεται από τον αν. υπουργό Μετανάστευσης κ.Γιάννη Μουζάλα.

Με πρόσχημα τις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας των hotspots σε Σάμο, Κώ, Λέρο, Λέσβο Χίο, η κυβέρνηση προχώρησε με σχεδόν αδιαφανείς διαδικασίες στην πρόσληψη «ημετέρων. Οι θέσεις μοιράστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, με τη μερίδα του λέοντος να παίρνει το κυβερνών κόμμα.

Οι προσλήψεις αυτές ήλθαν να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλες προσλήψεις συγγενών, κολλητών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα θέμα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έφεραν στη Βουλή, με αποτέλεσμα το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τα hotspots αφορούν ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διοικητικό προσωπικό, υδραυλικούς, οδηγούς ηλεκτρολόγους οι οποίοι θα πιάσουν άμεσα εργασία καθώς οι ημερομηνίες που ορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την λειτουργία των κέντρων υποδοχής είναι ασφυκτικές.