Στα δύσκολα ο Ιβάν Σαββίδης για τη ΣΕΚΑΠ και τον ΠΑΟΚ.

Η επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδο, η ομολογία Παπαγγελόπουλου και η σφοδρή σύγκρουση με τον  Γιάννη Αλαφούζο.

  1. Λοβέρδος: Η κυβέρνηση διέγραψε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη

Κόλαφο για την κυβέρνηση και δικαίωση για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αποτελεί η απάντηση που έστειλε στον Ανδρέα Λοβέρδο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσον αφορά το θέμα της δικαστικής εκκρεμότητας της εταιρείας ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη.

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος αποδέχεται ότι κατά το διάστημα που η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή στις 27 Απριλίου ήταν σε εκκρεμότητα η δικαστική προσφυγή που είχε κάνει η εταιρεία του κατά του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα του επίμαχου προστίμου.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο η υπόθεση είχε συζητηθεί στο δικαστήριο στις 4 Απριλίου και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της διάσκεψης δηλαδή δεν έχει βγει απόφαση.

Κατά συνέπεια όπως προκύπτει και από την απάντηση του κυρίου Παπαγγελοπούλου η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει την τροπολογία στη Βουλή και να την ψηφίσει αποσκοπούσε στο να προλάβει την οποία αρνητική δικαστική απόφαση.

Δείτε την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ερώτημα του Ανδρέα Λοβέρδου

Σε επιβεβαίωση δημοσιευμάτων αλλά και της καταγγελίας του κ. Ανδρέα Λοβέρδου πως η κυβερνητική τροπολογία για την διαγραφή τελωνιακών προστίμων της εταιρείας ΣΕΚΑΠ ψηφίστηκε ενώ εκκρεμούσε δικαστική απόφαση προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος η εταιρεία του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε στις 10 Μαρτίου 2016 προσφυγή «κατά της υπ’ αριθ. 36/2014/08-02-2016 καταλογιστικής πράξης της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τελωνείου Ξάνθης, περι επιβολής εισαγωγικών δασμών πολλαπλών τελών και λοιπών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων για τελωνειακές παραβάσεις (λαθρεμπορία)». Στο έγγραφο δε επισημαίνεται πως «η υπόθεση έχει συζητηθεί, μετά από αναβολή με αίτημα της αιτούσας (αρχική δικάσιμος 06-12-2016) στις 04-04-2017 και βρίσκεται στο στάδιο της διασκέψεως. Για την υπόθεση έχει ήδη εκδοθεί και η υπ αριθ. Ν25/2016 απόφαση επι σχετικής αιτήσεως αναστολής με την οποία αυτή έγινε εν μέρει δεκτή».

2.Στον Βαγγέλη Μαρινάκη πέρσε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και το 22,11% των μετοχών του MEGA.
Ο κ Μαρινάκης αναδείχτηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό για τον ΔΟΛ καταβάλλοντας 22,89 εκατ. ευρώ.

Εντύπωση  όμως προκαλεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ήρθε τρίτος, καταθέτοντας προσφορά ύψους μόλις 11,8 εκατ. ευρώ, που είναι χαμηλότερη και από αυτή της αποτίμησης της Alpha Bank για την αξία του Οργανισμού.

Με δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα ο κ Σαββίδης υποστήριξε πως είναι έτοιμος να βάλει 25 εκατ. ευρώ στο MEGA και να αναλάβει το σύνολο των χρεών του καναλιού, που ανέρχονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η προσφορά του στον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ ήταν πολύ χαμηλή.

Ο κ. Σαββίδης υποστηρίζει πως υπάρχουν συμφέροντα που δε θέλουν την είσοδό του στα μέσα ενημέρωσης. Η χαμηλή προσφορά του Ιβάν Σαββίδη για τον ΔΟΛ προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο του, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είχε πει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τότε είχε ομολογήσει πως σκοπός του δεν ήταν να αποκτήσει μία από τις άδειες, αλλά να ανεβάσει τις τιμές τους.

3.Αλαφούζος κατά Ιβάν: Αντιμετωπίζουμε ξενόφερτο κίνδυνο – Σαββίδης: Σταματήστε να απειλείτε τους ανθρώπους μου

Άγρια κόντρα με προσωπικές επιθέσεις, υπονοούμενα και απειλές ξέσπασε ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Ιβάν Σαββίδη μετά τη λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που βρήκε νικητή το τριφύλλι και οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά εκτός προκριματικών Champions League.

Οι ισχυροί άνδρες των δύο ΠΑΕ δεν αρκέστηκαν σε θέματα ποδοσφαίρου αλλά επεκτάθηκαν στην πολιτική και τις τηλεοπτικές άδειες με τον κ. Αλαφούζο να κάνει λόγο για ξενόφερτο κίνδυνο και τον κ. Σαββίδη να προειδοποιεί «σταματήστε να απειλείτε τους ανθρώπους μου, μπορώ να τους προστατεύσω.

Αλαφούζος: Διεφθαρμένος ο Σαββίδης, θεατρίνος ο Ίβιτς

Σφοδρότατη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη, για τις πράξεις και τις δηλώσεις του, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στη Nova.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μίλησε για «κλοπή» πρωταθλήματος και Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και κατηγόρησε ανοιχτά τον Βλάνταν Ίβιτς για «θέατρο» μετά το κουτάκι που τον χτύπησε στον αγώνα της Λεωφόρου.

«Η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς συγγενείς και φίλους εκεί και θεωρώ πως είμαι μισός από τη Θεσσαλονίκη. Εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφάλειας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο, το ξέρουμε, μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αναδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον άλλων ομάδων για να πετύχουν αποτελέσματα. Ξέρετε ότι δεν μιλάω, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στην ανοχή μας», τόνισε.

Για το περιστατικό με το κουτάκι μπίρας που πέτυχε τον Βλάνταν Ίβιτς είπε: «Αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο που πέταξε το κουτί. Παρ’ όλα αυτά η αθλητική δικαιοσύνη μας τιμώρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή. Αυτό είναι κάτι μόνιμο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση ούτε με την ΕΠΟ, ούτε με την αθλητική δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. Παίξαμε ένα τελευταίο ματς παρότι δεν ξέραμε την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόκληση και δώσαμε οδηγίες στη νομική μας υπηρεσία να κινηθεί κατά των τακτικών δικαστών. Δεν μας νοιάζει τι θα μας κάνουν».

Στη συνέχεια τόνισε πως πρόθεσή του είναι να ασχοληθεί με τη διαφθορά και άφησε αιχμές για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη σε διαδικασίες όπως οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά και η σχέση του με την κυβέρνηση. «Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου να νικήσουμε τη διαφθορά και να μπουν κανόνες στον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν εγκαταλείπω τον Παναθηναϊκό. Προτιμώ να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν καινούριο μεγάλο κίνδυνο, που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη που βγαίνει και λέει ότι ‘είμαι λαγός’.

Δεν ξέρω από που ξεκινά και πού τελειώνει και γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο λόγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, να δημιουργήσει κόμμα;».

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα αντιμετωπίστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κάτι σαν θεία δίκη. «Όλα αυτά που έκανε αποτελούν ύβρις του Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι αγαπητή ομάδα και ο κόσμος του τη λατρεύει. Όλη αυτή η στρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Σαββίδη προκάλεσε την ύβρη».

Ξεκαθάρισε, δε, πως ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ παράνομα μέσα για να κυριαρχήσει. «Ο Παναθηναϊκός την περίοδο της παντοκρατορίας του επί Γιώργου Βαρδινογιάννη δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν χρησιμοποίησε ποτέ αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν έκαψε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει κάποιες αρχές, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Άνθρωποι όπως ο κ. Σαββίδης δεν αντέχουν την αλήθεια».

Σαββίδης: Δεχόμασταν απειλές, σκεφτόμουν να βγάλω την ομάδα από τα πλέι οφ

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε βαρίες καταγγελίες και άφησε πολλές αιχμές στη δική του δήλωση.

«Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε καλά. Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρίσκοταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα playoffs» τόνισε σε σχόλιο του σε ΕΡΤ και Nova ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι όλη η Ελλάδα πείστηκε ότι δεν είμαστε εμείς χαλίφηδες. Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ότι διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές. Προειδοποίησαν την κυβέρνηση της χώρας ότι δε μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση, όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες.

Δεν είναι το γκολ στο Βόλο ή ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Εκτιμώ ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια και το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε. Νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις θα σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω. Ο Παναθηναϊκός ήρθε πληγωμένος και προετοιμάστηκε καλύτερα για το ματς αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πληγώθηκαν με εμάς. Δεν πέταξα εγώ την μπύρα, ούτε σταμάτησα το ματς. Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού έγιναν όλα αυτά. Εμένα μου αρέσει η μάχη και που όλες οι Αθηναϊκές ομάδες ενώθηκαν εναντίον μου. Το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο ενώθηκαν. Ας κάνουν κοκτέιλ με τα χρώματά τους. Εγώ μπορώ να προστατέψω τους ανθρώπους μου αν δεν μπορεί η πολιτεία. Να σταματήσετε να απειλείτε τους ανθρώπους μου. Με πλησιάζουν και μου λένε έχουμε γυναίκες και παιδιά. Υπήρχε ψυχολογική πίεση στον ΠΑΟΚ. Εγώ όταν το γήπεδο δεν είναι σωστό δεν το δικαιολογώ, αλλά τους ανθρώπους δεν μπορεί να τους απειλείς και να συμπεριφέρεσαι έτσι».

Για τον τελικό του Βόλου και την απόφαση του Ολυμπιακός-Πλατανιάς ο Ιβάν Σαββίδης: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να υποβιβαστεί. Εμείς δεν κάναμε τίποτα. Αυτές είναι οι αρχές τους, αλλά είμαστε και εμείς συμμέτοχοι που συμμετέχουμε σε αυτά. Όλες οι ομάδες και οι 16. Εκφράζουμε την θέση μας. Όσο αφορά τον τελικό.

Όταν βγήκα εγώ στο γήπεδο δεν γνώριζα τι είχε γίνει πριν. Για την βία και τα μαχαίρια. Γι’ αυτό είπα ευχαριστώ στους διοργανωτές. Εμείς λάβαμε το σήμα πριν τον τελικό γιατί περιμέναμε προβοκάτσιες. Εγώ πρότεινα στον Μελισσανίδη να το δούμε μαζί το ματς για να είναι γιορτή. Η αστυνομία δουλεύει σε αυτή την χώρα. Δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν να μην έχουν επαφή στην αερογέφυρα.

Έχω εντυπωσιαστεί, όταν λένε ότι ήταν άδειο το κουτάκι της μπύρας, ότι ο προπονητής το έκανε επίτηδες. Δεν ήμουν εκεί, αλλά ποια σημασία έχει αν ήταν άδειο ή γεμάτο το κουτάκι; Είναι στοιχείο της βίας και ακριβώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να χαρακτηριστεί.

Δε δικαιολογώ τέτοια πράγματα, όταν γίνονται και σε μας. Θυμάστε όταν πέταξαν ένα ποτήρι νερό στον προπονητή του Ολυμπιακού; Χάρτινο ποτήρι νερό. Ζήτησα συγγνώμη, επειδή δε δικαιολογώ τέτοιες συμπεριφορές. Στο δικό μας γήπεδο απαγορεύονται να πωλούνται μπύρες, κλειστά μπουκάλια νερό».

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που τον απειλούν επισήμανε: «Τα όργανα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα γνωρίζουν τα ονόματα. Δε θέλω να εκλαμβάνεται ως φόβος, ότι φοβάμαι κάτι. Όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε απειλούνε είσαι κάτω από ψυχολογική βία.

Για αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα που πρέπει να ερευνήσουν για το αν είναι πραγματικές απειλές. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Αλλά ακόμη και αν είχα. Είμαι Έλληνας πολίτης με περιορισμένα δικαιώματα; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Ταυτόχρονα λέω, ειλικρινέστατα, εγώ δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού Ελληνισμού. Θα κάνω τα πάντα για να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ και τον ποντιακό Ελληνισμό». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μεταγραφές: «Σαφώς θα υπάρχουν μεταγραφές. Εγώ δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το να ανεβάσω το επαγγελματικό επίπεδο της ομάδας».

Για το αν υπάρχει θέμα Ίβιτς: «Ο Ίβιτς ήταν πρώτος που από την αρχή των playoffs ζήτησε να φύγει. Ήταν ο πρώτος που ανέβηκε σε μένα και είπε. Ο αδελφός μου έχει παιδιά και εγώ φοβάμαι για αυτούς. Εγώ νομίζω ότι ο Βλάνταν έχει δείξει ότι μπορεί να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι προφήτης, αλλά όταν τον έβαλα προπονητή του είπα ότι για το μόνο που ανησυχώ, ότι μπορεί λόγω του νεαρού της ηλικίας σου να μην αντέξεις την ψυχολογική πίεση.

Είδαμε ότι υπήρχε τέτοια κατάσταση, αλλά δεν πειράζει. Εγώ νομίζω ότι θα κοιμηθούμε, θα ξυπνήσουμε γιατί ο Θεός μας έβαλε σε αυτό το δρόμο να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία και σαφώς δεν τελειώνει η ζωή στα playoffs και στην πρωτιά σε αυτά.

Και χτες είπα ας αφαιρέσουν και 10 βαθμούς από εμάς, δε θα αλλάξουμε τη στάση μας, απλώς κάνουμε ανάλυση των λαθών μας.

Θα υπάρξουν μεταγραφές. Δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το ανεβάσω το επίπεδο της ομάδας. Και σήμερα όταν πήγα στα αποδυτήρια είπα σε μερικούς ποδοσφαιριστές σήμερα θα παίζετε εναντίον του Παναθηναϊκού και της διαιτησίας. Ήρθαν με ξεκάθαρο στόχο. Είναι ρεζίλι για την ελληνική διαιτησία. Ντροπή. Θα τα καταφέρω. Πιστέψτε με. Τέτοιοι διαιτητές δε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Όταν είπα για ξένους διαιτητές στα playoffs, πώς γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δε λέω ότι υπέρ μας δε γίνονται λάθη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχω σχέση με κανέναν διαιτητή. Δεν ξέρω αν τα λάθη γίνονται συνειδητοποιημένα ή ασυνείδητα.

Πέρασε η σεζόν και εγώ βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ. Αυτές οι υστερίες των αθηναϊκών ομάδων με στόχο να παλέψουν τον ΠΑΟΚ. Σκαρφίστηκαν ανοησίες με τον Κύζα και ξενοδοχεία φίλων μου.

Αν ήμουν στη θέση του Κύζα θα έκανα το ίδιο πράγμα. Μαθαίνω μια μέρα πριν το παιχνίδι ότι ο Κύζας είναι απαράδεκτος και δέχεται υπηρεσίες γυναικών με συμμετοχή του ΠΑΟΚ. Πώς θα αντιδράσει ένας άνθρωπος σε αυτά τα πράγματα;».