Στ. Θεοδωράκης: Στόχος οι 200.000 ψήφοι για την ηγεσία του νέου φορέα

Οι κεντροαριστεροί που εγκαταλείπουν τον Αλέξη Τσίπρα και οι φιλελεύθεροι που φλέρταραν με τον Κ. Μητσοτάκη έχουν θέση στο νέο κόμμα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, θέτοντας παράλληλα τον πήχη όσον αφορά στη συμμετοχή των πολιτών στις 200.000.

«Για μένα το νέο κόμμα πρέπει να εκπροσωπήσει όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής λογικής. Όλους αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτε, αλλά ήταν πάντα εκεί. Το κάλεσμα αφορά κυρίως τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια παραμένουν επιφυλακτικοί και απόμακροι. Αυτοί είναι που πρέπει να ψηφίσουν. Και αν ψηφίσουν αυτοί, ναι, τότε θα έχουμε ένα εντελώς νέο κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Καθημερινή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, παρόλο που δεν κέρδισε τη μάχη της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Όπως είπε, «υπάρχει ένας φόβος μπροστά στο καινούργιο. Δεν μου αρέσει πάντως να κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα. Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη και θα τις κερδίσουμε. Άλλωστε κέρδισα τη μάχη των φίλων. Στις εκλογές, όπως ξέρετε, θα μπορούν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν θέλουν να γίνουν μέλη του νέου κόμματος». Σημείωσε πάντως ότι ο στόχος παραμένει η συμμετοχή των πολιτών να φτάνει τους 200.000, ενώ επεσήμανε ότι «όλοι θα χάσουμε» αν ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί, καθώς «δεν θα έχουμε καμία δυναμική» και «δεν θα γίνει καμία νέα αρχή».

Απαντώντας σε ερώτηση για την απαίτηση των κ.κ. Καμίνη και Ανδρουλάκη να διαλυθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ο Σταύρος Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε ακατανόητη. «Από την μια λένε να διαλυθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά να μη διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή ποιος να διαλυθεί; Αν διαλυθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ποιος θα δίνει τις μάχες στην Βουλή, αφού οι ίδιοι θα είναι απόντες;», σημείωσε. Κάλεσε δε τους δύο συνυποψηφίους του να ξεκαθαρίσουν πριν από τις 12 Νοεμβρίου «ποιον βουλευτή θα προτείνουν για Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπός τους, με τα αυξημένα μάλιστα καθήκοντα, αφού και οι δύο έχουν πει ότι δεν θα αφήσουν τις θέσεις που σήμερα κατέχουν. Ο Νίκος έχει πει ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και ο Γιώργος έχει πει ότι δεν αφήνει τη δημαρχία».

Για το ζήτημα των συνεργασιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας«Το νέο κόμμα στο συνέδριό του, θα θέσει τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος. Μόνο με βάση αυτές θα μπορούσαμε να συνεργασθούμε με το πρώτο κόμμα», πρόσθεσε. Τέλος, ερωτώμενος αν κάποιοι στην κυβέρνηση «κάνουν πλάτες» σε ομάδες βίας, σημείωσε ότι «ναι, προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις μνημονιακές τους κωλοτούμπες με ανοχή σε πράξεις βίας στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι τα κρούσματα βίας και τραμπουκισμού έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.

SHARE