Στ. Κοντονής: Ζητεί κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης Φλώρου

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Η εντολή δόθηκε μετά την μελέτη του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας, το οποίο είχε ζητήσει ο κ. Κοντονής μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα, σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Χαλκίδας.

Παράλληλα, διατάχθηκε και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, έτσι ώστε να διαπιστωθεί, αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, όπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

Η συγκεκριμένη έρευνα διατάχθηκε μετά την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που έκανε λόγο για «κατά παραγγελία γνωμάτευση».

«Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!», έγραψε ο Υπουργός.
Επί της ουσίας, αυτή η ανάρτηση από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, έδωσε και το δικαίωμα στον εισαγγελέα να διατάξει έρευνα, καθώς με βάση τις τροποποιήσεις του άρθρου 110Α του ΠΚ, η βεβαίωση του ΚΕΠΑ γίνεται υποχρεωτικά δεκτή (είναι δηλαδή ουσιαστικά ανέλεγκτη) από τους δικαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθεί αν στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί τα αδικήματα της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), της ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Αρη Φλώρου και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ.

Παράλληλα, παραγγέλλει ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα στον Αριστείδη Φλώρο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αναπηρίας και σε ποιο ποσοστό φτάνει αυτή.