Ο χειμώνας θέλει ζεστές και θερμαντικές τροφές, γεμάτες με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον οργανισμό και τον θωρακίζουν απέναντι στις ιώσεις. Αυτό ακριβώς κάνει η παρακάτω σούπα που προτείνει ο σεφ Μάνος Δημητρούλης.
Σούπα μοβ λάχανου
Yλικά για 4 μερίδες:
3 κούπες μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο ginger
¼ κ.γ. καγιέν
4 κ.σ. φυτική κρέμα για γαρνίρισμα
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο λάχανο το ginger και σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ½ λίτρο από το ζωμό και σιγοβράζουμε με το σκεπασμένο καπάκι για δέκα λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός και σταδιακά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σούπα να πάρει την επιθυμητή βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φυτική κρέμα της αρεσκείας μας και με φρέσκα μυρωδικά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 161 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
Λιπαρά: 4.6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.