Σούπα για αποτοξίνωση και δυνατό ανοσοποιητικό

Ο χειμώνας θέλει ζεστές και θερμαντικές τροφές, γεμάτες με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον οργανισμό και τον θωρακίζουν απέναντι στις ιώσεις. Αυτό ακριβώς κάνει η παρακάτω σούπα που προτείνει ο σεφ Μάνος Δημητρούλης.

Σούπα μοβ λάχανου

Yλικά για 4 μερίδες:

3 κούπες μοβ λάχανο ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο ginger

¼ κ.γ. καγιέν

4 κ.σ. φυτική κρέμα για γαρνίρισμα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο λάχανο το ginger και σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ½ λίτρο από το ζωμό και σιγοβράζουμε με το σκεπασμένο καπάκι για δέκα λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός και σταδιακά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σούπα να πάρει την επιθυμητή βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φυτική κρέμα της αρεσκείας μας και με φρέσκα μυρωδικά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 161 kcal

Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 4.6 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4 γρ.