Σοκ στην ελληνική αποστολή στο Ρίο- Ντοπαρισμένοι δύο αθλητές!

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, έπεσε… βόμβα στην ελληνική αποστολή. Και αυτό διότι δύο Ελληνες αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δείγμα Ελληνίδας κολυμβήτριας βγήκε θετικό και μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί επίσημα το όνομα της από τις Αρχές. Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της 26χρονης, αλλά αύριο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα μέσω Ρώμης.

Της ζητήθηκε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα από το Ολυμπιακό Χωριό και απόψε θα μείνει σε ξενοδοχείο λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο σχετικός έλεγχος φέρεται να έγινε πριν την αναχώρηση της από την Ελλάδα για το Ρίο, ενώ το αποτέλεσμά του έχει γνωστοποιηθεί φυσικά στον αρχηγό της αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».
Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.
Ντοπέ και ο Κύπριος Αντώνης Mαρτασίδης
Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι ο αρσιβαρίστας Αντώνη Μαρτασίδης βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων και τον απέσυρε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.