Σκορδά – Λιάγκας: Ερωτικό παραμύθι, του εγχώριου LIFE STYLE, με κακό τέλος, παρά τις απατηλές και γλυκερές βιογραφίες.

Μάλλον υπερβολική και ενοχλητική η μεγάλη δημοσιότητα στο Διαδίκτυο για το τέλος της έγγαμης σχέσης, μετά την επαγγελματική ως τηλεοπτικό ζευγάρι σε μια κοινότυπη εκπομπή πρωινάδικου.

Εκείνη δεν υπήρξε ποτέ διακεκριμένη παρουσιάστρια, έστω με το μεσοαστικό προφίλ της Μενεγάκη. Παρέμεινε ένα μικροαστικό κορίτσι από το Κιλκίς, χωρίς δυνατότητες για μεγάλα πτερά. Ενα τηλεοπτικό λαϊκό προφίλ και δεν έπειθε-ούτε τον σύζυγο της, με τις διαρκείς προσβολές του την οθόνη- ότι μπορούσε να είναι εκπρόσωπος ενός νεώτερου σταρ σύστεμ, έστω. Νέα Κορομηλά

Εκείνος, από καλός πολιτικός συντάκτης και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, διάλεξε τελικά τα εύκολα, από κάθε άποψη, κάνοντας μαζί την μετέπειτα σύζυγό του μια κατωφερική καριέρα στην ελαφρά ψυχαγωγία. Έκανε βέβαια λάθος στη διάγνωση, μπερδεύοντας τους όρους της λαικής αποδοχής και δόξας.. Θα έπρεπε κάποτε να είχε διαβάσει γάλλους κλασσικούς συγγραφείς, για να διαπιστώσει μόνο δύσκολο είναι να μεταπηδά από την μία κοινωνική τάξη στη άλλη, με αποδοχή και σταθερότητα, με αξιώσεις και να μη κάνεις τελικά βήματα στο κενό ως μεσόκοπος πλέον. Κενό όχι οικονομικής άνεσης ίσως αλλά προσωπικής κρίσης, αυτοσεβασμού, ευτέλειας βίου και απαξίωσης.

H Φαίη και ο Γιώργος, ο Γιώργος και η Φαίη έγιναν ζευγάρι, εραστές, σύντροφοι στο γάμο, γονείς, τηλεοπτικό δίδυμο, «Σκορδιολιαγκαίοι» (ένα περιπαικτικό παρατσούκλι, που περιλάμβανε και τους δυό τους, αξεχώριστα) και τελικά, χώρισαν. Συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Απλά, όταν συμβαίνει σε τηλεοπτικούς σταρ, φαίνεται περισσότερο – ευτυχώς ή δυστυχώς τα «υπερ – φωταγωγημένα» πρόσωπα μοιάζουν με ευαίσθητες πορσελάνες. Αντανακλούν όμορφα το φως, αλλά είναι δύσκολο να κρύψουν τις ρωγμές.

Άλλωστε το «η Φαίη και ο Γιώργος», υπήρξε πάντα ένα concept εξαιρετικά εύθραυστο. Σαν τη δυναμική της σχέσης τους. Οι δυό τους υπήρξαν πάντα δυό άνθρωποι πολύ διαφορετικοί, μες στις ομοιότητές τους. Πιθανόν, αυτές ακριβώς οι διαφορές ήταν –όπως λένε τα κλισέ – «η σπίθα, που άναψε την ερωτική φωτιά» ανάμεσά τους.

Στην πραγματικότητα, παρά τα όσα θρυλούνται, η Φαίη και ο Γιώργος δεν πρωτοσυναντήθηκαν στο πλατό του “Gala” της Μαρίας Σταματέρη, τον Μάιο του 2007. Είχε ήδη προηγηθεί ένας καφές στη Βουλιαγμένη – εκείνη, του είχε ήδη τηλεφωνήσει, ζητώντας του μια συνέντευξη για το «Πολύ Μπλα Μπλα» κι εκείνος της είχε «πετάξει το δόλωμα» : «Δεν δίνω συνεντεύξεις, αλλά αν θες, έλα να βρεθούμε, να πιούμε έναν καφέ και να τα πούμε και μπορεί να σου δώσω συνέντευξη».

Πήγε – τότε, μπορεί να μην ήταν σίγουρη αν της άρεσε, σίγουρα όμως τη γοήτευε η πρόκληση. Και, μολονότι, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι έγινε ή τι ειπώθηκε σε κείνη τη συνάντηση, το αποτέλεσμα ήταν η έλξη. Μια έλξη έντονη, παράλογη, αλλά χειροπιαστή, απ’αυτές που «μπορείς να τις κόψεις με το μαχαίρι» – τη νιώθεις ακόμα και ως θεατής, χρόνια μετά, παρακολουθώντας σχεδόν με αμηχανία τον ερωτικό τους «χορό» στο παλιό βίντεο του Gala.

Kόντρες, γελάκια, αντιθέσεις και υπόγεια καλέσματα. Εκείνος να δηλώνει : «Είναι δύσκολη η Φαίη Σκορδά. Εμένα μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες. Μου αρέσουν δηλαδή οι γυναίκες που έχουν το στυλ της κυρίας Σκορδά υπό την έννοια ότι είναι επιθετικές και έχουν ενδιαφέρον. …(…) Δεν θα μπορούσα να ταιριάξω ποτέ με τη Φαίη. Γιατί έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει τους άντρες της τηλεόρασης» . Εκείνη να απαντά : . «’Εχω πει ότι δεν αποκλείω ποτέ κάτι, αλλά νομίζω ότι δεν θα ταίριαζα με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι μπροστά από τις κάμερες. Γιατί όλο αυτό το φτιάξιμο της εικόνας, το ότι κοιτάω στο μόνιτορ να δω πως είμαι. Όλο αυτό της εικόνας δεν μου αρέσει εμένα σε έναν άντρα».

Και η Μαρία Σταματέρη – που είτε γνώριζε είτε ένιωθε, πως βρισκόταν δίπλα σε σπίρτα και μπαρούτι – να σχολιάζει : «Κάπως έτσι αρχίζουν οι μεγάλοι έρωτες όμως….»

LOVE AND MARRIAGE

Τη συνέχεια του love story τους την έχουν διηγηθεί, στις συνεντεύξεις τους και οι δύο πρωταγωνιστές, σε ανύποπτο χρόνο. Έχουν πει για το πρώτο πραγματικό ραντεβού τους που έγινε στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα, (σ.σ. διότι προφανώς, κανένας από τους δύο, δεν διακινδύνευε μια άστοχη δημόσια εμφάνιση) όπου έφαγαν …σουβλάκια. Για την έκπληξη της Φαίης όταν ανακάλυψε πως στο εργένικο σπίτι του Γιώργου, δεν υπήρχαν πιάτα παρά μόνο ποτήρια – από τα χοντροκομμένα, τα διαφημιστικά που δίνουν στα βενζινάδικα. Για το διάστημα της «ερωτικής αμηχανίας» που ακολούθησε…

«Όταν γνώρισα τον Γιώργο – θα έλεγε χρόνια αργότερα η Φαίη στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» – και αυτός κι εγώ ήμασταν στα χωρίσματα, οπότε δεν ήταν ξεκάθαρο. Έπρεπε να περάσει λίγος χρόνος (…) Για έξι μήνες βγαίναμε σαν ζευγάρι. Συναντιόμασταν μια φορά στις 20 ημέρες και βγαίναμε με παρέες, περνούσε ο χρόνος με τέτοια ραντεβού. (…) Βγαίναμε κάποιες φορές με παρέα, αλλά δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχε ένα παιχνίδι στον αέρα αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο ότι είμαστε μαζί».

Και ο Γιώργος, ήταν εξίσου αποκαλυπτικός : «Από τότε πέρασαν 6 μήνες μέχρι να είμαστε μαζί. Βγαίναμε, κάτι γινόταν και “χάλαγε” το πράγμα. Απογοητευόμασταν, και κάναμε δυο εβδομάδες να ξαναμιλήσουμε. Όλο κάτι χάλαγε. Αυτό τράβηξε 6 μήνες. Έβγαινα και έλεγα “σήμερα θα της δώσω το πρώτο φιλί”. Τζίφος το πρώτο φιλί. Έξι μήνες μου πήρε! (…). Την άφηνα και ήμουν “καληνυχτάκιας”. Έλεγα “καληνύχτα” και μετά σκεφτόμουν “Φτου! Πάλι δεν την φίλησα!».

Στο τέλος, βέβαια, παρά τις αναβολές και τις συστολές, ο έρωτας είχε τον τελευταίο λόγο :

Αυτό που τη γοήτευσε περισσότερο σε εκείνον; «Με ιντρίγκαρε πάρα πολύ ότι αυτό που πίστευα για τον Γιώργο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όταν τον πρωτογνώρισα πίστευα ότι ήταν ένας άνθρωπος απόλυτος, που δεν κάνει δεύτερες σκέψεις και ό,τι σκέφτεται το λέει. Αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι άκομψο γιατί έχουμε όλοι μάθει να φιλτράρουμε αυτά που λέμε, μου έκανε λίγο ξερόλας, λίγο αγριεμένος. Γνωρίζοντάς τον είδα ότι είναι διαφορετική η ψυχή του, διαφορετικός άνθρωπος, είδα ένα μωρό. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητος, πάρα πολύ τρυφερός καμία σχέση με αυτό που φαίνεται και αυτό με εξέπληξε».

Έγιναν ζευγάρι – μάλιστα, κατάφεραν να το κρύψουν για πολύ καιρό από τα media, ώσπου στα γραφεία της Espresso, έφτασε μια φωτογραφία που τους έδειχνε να κάνουν βόλτα στο Μοναστηράκι, σε ένα καλοκαιρινό, έρημο –όπως νόμιζαν – αθηναϊκό κέντρο. Η αποκάλυψη, τότε, έκανε πάταγο. Από κει και πέρα, ο φακός τους ακολουθούσε παντού : στα ψώνια, στις διακοπές, στις νυχτερινές εξόδους τους – για καιρό ήταν το «χρυσό ζευγάρι» των media. Νέοι, ωραίοι, πετυχημένοι, φανερά ερωτευμένοι. Παρότι, και οι οι δύο απέφευγαν τις δημόσιες διαχύσεις…

Συγκατοίκησαν στο σπίτι της Βουλιαγμένης, και έμειναν μαζί σχεδόν 3 χρόνια, πριν γίνει η πολυπόθητη πρόταση γάμου – σε ένα βιβλίο για γάτες, (σ.σ. το αγαπημένο της κατοικίδιο), όπου εκείνος είχε κόψει τις σελίδες για να χωρέσει το κουτάκι με το μονόπετρο…

«Εμείς πρώτα είχαμε ορίσει την ημερομηνία του γάμου και μετά της έκανα πρόταση γάμου. Βασικά την ημέρα εκείνη δεν ξύπνησε η Φαίη για να την πάω κάπου που ήθελα. Κοιμόταν και της έλεγα “ξύπνα, να σε πάω κάπου” και τελικά δεν την έκανα. Λέω από μέσα μου «άει στο δι@ολο» και κράτησα το δαχτυλίδι», είχε εξομολογηθεί ο Γιώργος Λιάγκας στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής πριν από χρόνια. «Της έκανα πρόταση γάμου σε χριστουγεννιάτικο κουτί, αν και ήταν Πάσχα. Είχα πολύ άγχος, όχι για το αν θα μου πει «ναι», αλλά για το αν θα γίνουν όλα σωστά».

Αλλά, τελικά, όλα έγιναν όπως έπρεπε : η πρόταση, το «ναι», ο γάμος. Στις 20 Ιουνίου 2010, στο εκκλησάκι, του Ιsland, παρουσία 500 συγγενών, φίλων, επώνυμων καλεσμένων. Με κουμπάρο τον – τότε προϊστάμενο στη Real Νews και καλό φίλο του γαμπρού – Νίκο Χατζηνικολάου. Με την νύφη να βουρκώνει, μες στο κομψό κοντό νυφικό της με την μακριά ουρά, by Nikolas και τον γαμπρό, να δηλώνει ενθουσιασμένος :«Σας παρουσιάζω για πρώτη φορά και επίσημα τη Lady Liaga! Από του χρόνου θα τραγουδάει κιόλας!». Εκείνο το βράδυ, η λάμψη στα πρόσωπά τους, θα μπορούσε να φωταγωγήσει μια μικρή πόλη…

Νιόπαντροι ακόμα, είχαν την πρόταση να παρουσιάσουν το πρωινό του MEGA. Το τόλμησαν και – παρά τις αμφιβολίες τους για το αν θα μπορούσαν να συνεργαστούν ή για το αν ο γάμος τους θα άντεχε την πίεση – πέτυχαν. Τα δυό παιδιά τους, που ήρθαν να προστεθούν στο οικογενειακό κάδρο, λίγα χρόνια αργότερα, (σ.σ. ο Γιάννης, τον Απρίλιο του 2011 και μικρός Δημήτρης, τον Μάιο του 2014, μετά από δυό εγκυμοσύνες, που η Φαίη τις πέρασε, σχεδόν ολόκληρες στο πλατό), συμπλήρωσαν την εικόνα μιας ευτυχίας που – μέχρι χθες τουλάχιστον – έμοιαζε αληθινά ζηλευτή…

ΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ – ΒΟΜΒΑ»

Τι έφταιξε για το χωρισμό ; Είναι δύσκολο να πει κανείς, ιδίως αν έχουν προηγηθεί δηλώσεις όπως αυτές που έκανε στο παρελθόν ο Γιώργος Λιάγκας, στα «Καρντάσιανς» :

«Αν με ρωτήσεις εμένα οι γονείς μου χώρισαν ψιλοάσχημα. Δηλαδή έχω ζήσει καυγάδες μέσα στο σπίτι. Όχι ακραίους, δεν έχω ζήσει ξύλο κτλ αλλά έχω ζήσει φωνές, και έκλαψα πάρα πολύ όταν χώρισαν οι γονείς μου. Έμεινα μόνος μου όταν συνέβη αυτό. Νόμιζα ότι εγώ έφταιγα που χώρισαν και δεν έβγαινα να παίξω έξω με τα άλλα παιδιά. Καθόμουν εκεί στο παράθυρο του σπιτιού, έβλεπα τα άλλα παιδάκια που έπαιζαν και έκλαιγα. Ήμουν 7 ετών. Τα πρώτα χρόνια που χώρισαν έκλαιγα πάρα πολύ. Το πήρα πάνω μου! (….) «Αν μου έλεγες αν θα ήθελα να μείνουν οι γονείς μου μαζί και να τσακώνονται; (δεν μιλάω για ακραίες περιπτώσεις όπως το να πέφτει ξύλο ή να έχουν και οι δυο γκόμενους και να κάνουν ακραίες ζωές, εκεί να χωρίσεις), θα απαντήσω ότι για μένα όταν έχεις επιλέξει έναν άνθρωπο, αν υπάρχουν προβλήματα που ξεπερνιούνται (γιατί και άλλη σχέση να κάνεις πάλι τα ίδια σκατά θα είναι, μην τρελαίνεσαι μετά τα 2-3 χρόνια βαριέσαι, υπάρχουν προβλήματα, ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον) αν έχεις επιλέξει έναν άνθρωπο και έχεις κάνει παιδιά, φάε τα σκατά σου και μείνε στα παιδιά σου και διατήρησε την οικογένεια σου».

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Οι φίλοι τους λένε πως η Φαίη και ο Γιώργος μοιάζουν σε πολλά – είναι δυναμικοί, επικοινωνιακοί, μαχητικοί, εργατικοί με ένα αναμφισβήτητο τηλεοπτικό τάλαντο, τρυφεροί γονείς – αλλά διαφέρουν σε περισσότερα. Το «αμάν ρε Γιώργο – σιγά ρε Φαίη» (που ήταν και το inside joke της εκπομπής τους μια εποχή), είναι αποκαλυπτικό των «υπόγειων ρευμάτων» μες στη σχέση τους Η τρυφερή, συμπονετική (αλλά και σοβαρή, αυστηρά οριοθετημένη, σε θέματα παιδιών, σπιτιού και οικογένειας, τελειομανής και παραδοσιακή νοικοκυρά) Υδροχόος Φαίη Σκορδά, χανόταν μες στον «χείμαρρο» του Δίδυμου Γιώργου Λιάγκα, o οποίος εκτός από την «ψυχή μικρού παιδιού» – αυτήν που ερωτεύτηκε – είχε και τις ιδιοτροπίες του : το πείσμα, τον ανεξέλεγκτη αυθορμητισμό, την ελαφρότητα, το αίσθημα του ανικανοποίητου και την περιέργεια να δοκιμάζει διαρκώς καινούργια πράγματα…

Στην πραγματικότητα, ίσως να μην «φταίει» κανείς. Με τον καιρό, όλες οι καλές πορσελάνες, αποκτούν μια ρωγμή. Και ο εύθραυστος έρωτας μπορεί να πέσει και να χαθεί εκεί μέσα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ, ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή του είναι από το Αργυροπούλι Τυρνάβου Λάρισας.Είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου πήρε το πτυχίο με βαθμό «λίαν καλώς».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν ως πιανίστας σε ένα piano-bar. Εκεί τον είδε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλεψε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, πράγμα που έγινε. Υπήρξε στέλεχος του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ (μετέπειτα Alpha) και αργότερα στο Star Channel, όπου παρουσίαζε και δελτία ειδήσεων. Στη δημοσιογραφία δάσκαλός του ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Mega Channel όπου παρουσίασε αρκετά επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια, όπως «50-50» και «Η εκδίκηση της ξανθιάς». Από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε από κοινού με τη σύζυγό του, Φαίη Σκορδά, την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega με τίτλο «Πρωινό mou» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Το καλοκαίρι του 2013 συμφώνησε με τον ΑΝΤ1 και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 παρουσίασε την εκπομπή «Το Πρωινό», με τη σύζυγό του Φαίη Σκορδά ως συμπαρουσιάστρια.

Από το 2007 μέχρι το 2014 διατηρούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM 97.8 μαζί με την Ελεάννα Τρυφίδου. Από το Σεπτέμβριο του 2014 διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή στα νεοσύστατα Παραπολιτικά FM 90.1 μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου. Από το 2014, επίσης, παρουσιάζει το talent show The Voice στον ΑΝΤ1.

Στις εθνικές εκλογές του 2007, ο Γιώργος Λιάγκας ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Λάρισας, αλλά για λίγες ψήφους δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς ήρθε τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης.

Στις 20 Ιουνίου 2010 παντρεύτηκε τη παρουσιάστρια & θεατρολόγο Φαίη Σκορδά στη Βάρκιζα Αττικής. Έχουν αποκτήσει 2 γιούς, τον Γιάννη που γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 2011 και τον Δημήτρη που ήρθε στον κόσμο στις 11 Μαΐου 2014.

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Τον Νοέμβριο του 2016 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του μετά από έξι χρόνια έγγαμου βίου και εννέα χρόνια σχέση. Ηταν οι αναπόφευκτες απώλειες μιας προβληματικής καριέρας, επαγγελματικής και προσωπικής.
Η Σοφία (Φαίη) Σκορδά γεννήθηκε στο Κιλκίς όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Δημήτριος Σκορδάς είναι ακτινολόγος ενώ η μητέρα της, Εύα Αλεξανδρίδη, διατηρεί κατάστημα υποδημάτων στην πόλη. Έχει έναν αδερφό, τον Νότη, και είναι ανιψιά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη. Η καταγωγή της είναι από τα Άνω Πορόια Σερρών και τη Θράκη.

Σπούδασε Κριτικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και έχει μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ως φοιτήτρια υπήρξε μαθήτρια του Ουμπέρτο Έκο ενώ η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τη Μελίνα Μερκούρη. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.
Ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα ως θεατρολόγος στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και παράλληλα εργάστηκε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κατά τις σπουδές της στην Μπολόνια της Ιταλίας και μετέπειτα στην Ελλάδα εργάστηκε ερασιτεχνικά στο χώρο της μόδας παίρνοντας μέρος σε φωτογραφήσεις για καλλυντικά, επιδείξεις μόδας κλπ. Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση είχε ως αντικείμενο την κοσμική ζωή της Θεσσαλονίκης αλλά στα μέσα της σεζόν εγκατέλειψε την TV 100 προκειμένου να μεταβεί στον τηλεοπτικό σταθμό της συμπρωτεύουσας Μακεδονία TV, όπου παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή «Καλημέρα».

Το 2006, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, προκειμένου να ακολουθήσει μεγαλύτερη καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως το 2010, παρουσίαζε την εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Το 2010 πήρε μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου έως το 2013 παρουσίαζε από κοινού με τον σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινό MOU». Από το 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 παρουσίαζαν ξανά μαζί την επίσης πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Τον Οκτώβριο του 2016 έγινε η κεντρική παρουσίαστρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Το Πρωινό» καθώς ο Γιώργος Λιάγκας ανέλαβε την παρουσίαση βραδινών σόου.