Σκληραίνει ο πόλεμος Ζουράρη- Λιάκου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Α. Λιάκος «Ατυχής η τοποθέτηση του στο υπουργείο Παιδείας».

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας πάντως μιλώντας στο protothema.gr διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία κόντρα με τον κ. Λιάκο ο οποίος ολοκλήρωσε την εργασία που είχε αναλάβει στο υπουργείο Παιδείας, που είχε και η διάσταση που έχει είναι επιστημονική και αφορά στις απόψεις του «ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες».

Μια πρώτη απάντηση άμυνας ,μέσα από τον προσωπικά του λογαριασμό στο facebook, έδωσε ο καθηγητής κ. Αντώνης Λιάκος σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί… εξόδου του από το υπουργείο Παιδείας και αντιπαράθεσής του με τον νέο υφυπουργό κ. Κώστα Ζουράρι.

«Ελπίζοντας ότι η ατυχής τοποθέτηση του κ. Ζουράρι ως υφυπουργού δεν θα σημάνει μια συνολικότερη αναδίπλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε αντιδραστικές επιλογές (και δεν θα διαρκέσει), όσοι εργαστήκαμε για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις θα συνδράμουμε στην υλοποίησή τους» αναφέρει ο κ. Λιάκος χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την τοποθέτηση του νέου υφυπουργού.

«Διαβάζω στο Διαδίκτυο ευφάνταστους τίτλους σχετικά με την άδοξη λήξη της συνεργασίας μου με το Υπουργείο Παιδείας. Λ. χ. «Την “έξοδο” από το Υπουργείο Παιδείας βλέπει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου» κλπ» τονίζει επίσης ο κ. Λιάκος στην δήλωση του που ανήρτησε.

«Ο Διάλογος για την Παιδεία, του οποίου ήμουν πρόεδρος, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο με την επίσημη υποβολή του Πορίσματος, το οποίο υπάρχει σε ηλεκτρονική έκδοση στον κόμβο του Υπουργείου. Έκτοτε, τόσο με τον απερχόμενο υπουργό όσο και με τον νέο, πριν την υπουργοποίησή του, είχαμε σειρά συναντήσεων αναφορικά με την εξειδίκευση της πρότασης για την αναμόρφωση της Μέσης Εκπαίδευσης και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια» αναφέρει ο κ. Λιάκος.

-Όσα θέλησε να πει ο Κ. Ζουράρις ως υφυπουργός για τη Θράκη αλλά και τον Αντ. Λιάκο

Ο νέος υφυπουργός, βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις, σε μια δήλωση την οποία σχεδόν κανείς κατάλαβε (εκτός βεβαίως από τον ίδιο), την πρώτη του υπό τα νέα καθήκοντά του, ασχολήθηκε με τα αγαπημένα του… εθνικά θέματα.

«Επειδή υπηρέτησα στον τότε αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως “εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης”, εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα και επειδή η συχωρεμένη μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι’ αυτό έμαθα ν’ αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες της σήμερον» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας, για την οποία το γραφείο Τύπου του τονίζει αόριστα ότι αποτελεί απάντηση σε… δημοσιεύματα.

«Όσοι ανελλήνιστοι δεν νιώθουν από την Αριστοφάνειον ειρωνεία, ας ξαναδιαβάσουν Αριστοφάνη, Ροΐδη και Ζουράρι. Και να κρατούν σημειώσεις, τις οποίες, εξεχόντως, οφείλω να εγκρίνω» αναφέρει ο κ. Ζουράρις εμφανώς ειρωνικά, αφού τοποθετεί το επώνυμό του στην ίδια φράση με τον Αριστοφάνη και τον Ροΐδη…

Κάποιοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο απαντά στον δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη. Με αφορμή μια αποστροφή του λόγου του κ. Ζουράρι προς δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, ότι θα τον στείλει στον Έβρο, όταν ο ρεπόρτερ επέμενε να κάνει ερωτήσεις στον νέο υφυπουργό Παιδείας πριν από την τελετή ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να σας εκφράσω, ως Εβρίτης και ως δήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας, τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την πρωτοβουλία σας (κάποιοι κακεντρεχείς τη θεώρησαν απειλή, άλλοι πάλι τη χαρακτήρισαν αστεϊσμό) να στείλετε στον Έβρο έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, πριν ακόμα από την ανάληψη των τόσο σημαντικών καθηκόντων σας. Ελπίζω να τον “στείλετε” στην υποστελεχωμένη δημοτική ραδιοτηλεόραση Δήμου Ορεστιάδας, επιβραβεύοντας την πολύχρονη, μοναχική πορεία της.

»Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι με μεγάλη λαχτάρα θα προσμένουμε και άλλες τέτοιες “αποστολές”, καθώς επίσης να μου επιτρέψετε να σας απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψή σας στην περιοχή μας, τόσο ως υπουργός, όσο και ως πολίτης όταν θα έχετε εκτίσει την ποινή σας ως μέλος μιας υπεύθυνης κυβέρνησης σε μια χώρα υπό κατοχή (ελπίζω σύντομα, ώστε να απελευθερωθείτε τόσο σωματικά όσο και νοητικά)».

Κάποιοι άλλοι ωστόσο νόμιζαν ότι ο κ. Ζουράρις απλώς… συνδιαλέγεται με τον εαυτό του. Κάποιοι άλλοι ότι επιτίθεται πάλι στον πρόεδρο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο, για τον οποίο πρόσφατα είχε δηλώσει στη Βουλή ότι η μάχη του διαλόγου με την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή τη βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια -αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε».

Ο κ. Λιάκος από την πλευρά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την επομένη της τοποθέτησης Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας: «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα».

Κατά τα άλλα ο κ. Λιάκος εφόσον παρέδωσε το πόρισμά του στον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε, ενώ σε σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του ή παραίτησης, καθώς δεν έχει άλλες εκκρεμότητες σε ό,τι του ανατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στο protothema.gr διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία κόντρα με τον κ. Λιάκο και η διάσταση που έχει αφορά στις απόψεις του «ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες»

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας πάντως μιλώντας στο protothema.gr διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία κόντρα με τον κ. Λιάκο ο οποίος ολοκλήρωσε την εργασία που είχε αναλάβει στο υπουργείο Παιδείας, που είχε και η διάσταση που έχει είναι επιστημονική και αφορά στις απόψεις του «ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες».

Η κόντρα πάντως των δύο ανδρών έρχεται από το παρελθόν καθώς με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είπαν οι έφηβοι βουλευτές στον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, είπε στη Βουλή για τον κ. Λιάκο:«-Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος.

-Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγο αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για 4-5 χρόνια.-Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες.

-Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830.Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους»