Σημαντικά βήματα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας πραγματοποιείται σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο της δεύτερη συνάντηση συνεργασίας για την προώθηση του τριετούς Πλαισίου Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας 2017 – 2019 που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιτσιόρλας, “πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα για την προώθηση του τριετούς Action Plan που υπογράψαμε τον Μάιο στο Πεκίνο. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως μεταφορές, ενέργεια και τηλεπικοινωνίες και η προσπάθεια που γίνεται είναι να συγκεκριμενοποιηθούν τα έργα και να υπογραφούν μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων συμφωνίες για την προώθηση επενδύσεων”.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας “σήμερα θα υπογραφούν αρκετές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών” ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “μπαίνουμε πλέον σε ένα δρόμο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος που περιλαμβάνει σημαντικού μεγέθους επενδύσεις”.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της ομάδας εργασίας από ελληνικής πλευράς είναι ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και από κινεζικής ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), κ. Jizhe Ning.

Σκοπός του Πλαισίου Συνεργασίας 2017 – 2019 είναι η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας σε βασικά πεδία μεταξύ των δύο χωρών και ο αποτελεσματικός συνδυασμός της Πρωτοβουλίας One Belt and One Road με την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Ελλάδας. Ελλάδα και Κίνα συμφώνησαν σε βασικούς τομείς, που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση και θα προωθήσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και την κοινή ανάπτυξη των δύο χωρών.

 

SHARE