Σγουρίδης: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς

Στο ίδιο «τσουβάλι» με τους Παπανδρέου και Σαμαρά έβαλε ο υφυπουργός υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης τον πρόεδρο της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί, παραδεχόμενος ότι και ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως προηγουμένως είχαν πράξει ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς.

Η δήλωση – βόμβα του νυν υφυπουργού υποδομών και πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη, είναι βέβαιο ότι τραυματίζει την εικόνα που προσπαθεί να οικοδομήσει εδώ και μέρες το Μαξίμου για τον κ. Τσίπρα, αφού ακόμα υπουργοί, στελέχη, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καλλιεργούν την άποψη ότι δεν αθέτησαν υποσχέσεις τους. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν έχει ακούσει από κανέναν κάποιο παράπονο περί αθέτησης υποσχέσεων εκ μέρους του.

Είναι βέβαιο επίσης, ότι η δήλωση Σγουρίδη θα δημιουργήσει νέο ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εκτός εάν και υπάρξουν μέτρα ή υπαναχωρήσεις.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Maximum 93,6, και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σγουρίδης επισήμανε:

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, για να λάβει την απάντηση από τον υφυπουργό:
Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά:
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».